"Δεν έκανες ρήξη όταν έβλεπες το ΠΑΣΟΚ από το 40% να κατρακυλάει στο 12%. Αλλά να μου πεις τότε το πρώτο μέλημα σου ήταν η υπουργική καρέκλα όχι να αφουγκραστείς την κοινωνία"
“Συντροφικές” βολές Βλάχου σε Λοβέρδο
Πολιτική
11/01/2013 | 09:13

Φίλτατε Ανδρέα

Παρόλο το σεβασμό και την τεράστια εκτίμηση που ξέρεις ότι έχω στο πρόσωπό σου θα ήθελα επ’  ευκαιρία της ίδρυσης της Ρήξης και λόγω των έντονων πολιτικών μου προβληματισμών, ανησυχιών και αναζητήσεων αυτή την περίοδο,  να μου λύσεις ορισμένες απορίες μου σχετικά με την πολιτική πρωτοβουλία που ηγείσαι.

Λες ότι τώρα θέλεις να κάνεις ρήξη στο πολιτικό σκηνικό όταν παρότι μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ και παντοδύναμος  υπουργός δεν έκανες ρήξη όταν ο Γεώργιος Παπανδρέου παρέδιδε άνευ όρων η χώρα στους διεθνείς τοκογλύφους και μάλιστα διασύροντας την εξαθλιώνοντας το λαό.

Δεν έκανες ρήξη όταν καταργήθηκαν κεκτημένα δεκαετιών.

Δεν έκανες ρήξη όταν γινόταν ολόκληρη εκστρατεία εκφοβισμού του Ελληνικού λαού πως θα γυρίσει η δραχμή και θα χρεοκοπήσει για να δεχτεί τη δυστυχία του και τη χρεωκοπία του αγόγγυστα.

Δεν έκανες ρήξη όταν ξεπουλιέται δημόσια περιουσία για ένα κομμάτι ψωμί (βλέπε αγροτική, πρωτοχρονιάτικα λαχεία, ΟΠΑΠ, κλπ).

Δεν έκανες ρήξη για τους πάνω από τρία εκατομμύρια άνεργους που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα και αυτοί που υποτίθεται δουλεύουν, δουλεύουν με αποικιοκρατικούς όρους.

Δεν έκανες ρήξη για το πάνω  από το 60% του λαού που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.  Δε έχεις κάνει ρήξη για το ότι πάνω από το 60% του λαού δεν έχει θέρμανση.

Δεν έχεις κάνει ρήξη τώρα που η μικρομεσαία επιχείρηση έχει διαλυθεί εντελώς.

Δεν έκανες ρήξη όταν όλοι εσείς έχετε οδηγήσει την Ελλάδα σε νέο εθνικό διχασμό. Έχετε βάλει απέναντι όλες τις κοινωνικές ομάδες ειδικά δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους. Δεν έχεις κάνει ρήξη που ενώ αυτή τη στιγμή ο κόσμος πεινάει οι τιμές στα είδη super market είναι από τις υψηλότερες στης Ευρώπη.

Δεν έχεις κάνει ρήξη που τουλάχιστον το 50% της νεολαίας έχει μεταναστεύσει στο εξωτερικό.

Δεν έχεις κάνει ρήξη ενάντια σε αυτή την άγρια φοροληστρική επιδρομή που γίνεται με απόλυτα κυνικό και ψυχρό τρόπο στους μη έχοντες ακόμη και είδη ζωτικής ανάγκης όπως είναι τα καύσιμα, τα τέλη κυκλοφορίας, τα τεκμήρια σε σπίτια με στεγαστικά δάνεια, τα τεκμήρια σε παιδιά και γενικά σε όλα αυτά τα χαράτσια που ο κόσμος αδυνατεί να πληρώσει.

εν εναντιώθηκες στο τέλος εποχής για τη δωρεάν παιδεία.

Μα και για το σύστημα υγείας που επαίρεσαι μάλλον δεν θα έχεις προσέξει το πενταευρο που σύντομα θα γίνει εικοσιπενταευρο για την είσοδο του στο νοσοκομείο ο κάθε ασθενής και τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε απλά είδη ακόμη ακόμη και σε γαζαπλαστ. Και εδώ ειδικά θα ήθελα να δω πως θα κοιτάξεις στα μάτια τους γερασμένους κατοίκους του τόπου καταγωγής σου της Αγίας Θέκλης Κεφαλονιάς που με δικό σου νόμο υποβαθμίζεται με επακόλουθο το κλείσιμο του Μαντζαβινατείου Νοσοκομείου Ληξουρίου.

Δεν έκανες ρήξη όταν εφαρμόσθηκε αυτό το έκτρωμα “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ”  με αποτέλεσμα το 90% των Δήμων της χώρας να έχει διαλυθεί και να μην μπορεί να ορθοποδήσει.

Δεν έκανες ρήξη όταν έβλεπες το ΠΑΣΟΚ από το 40% να κατρακυλάει στο 12%. Αλλά να μου πεις τότε το πρώτο μέλημα σου ήταν η υπουργική καρέκλα όχι να αφουγκραστείς την κοινωνία.

Δεν έκανες ρήξη όταν ο Γεώργιος Παπανδρέου έβαζε την χώρα στο αγγλικό δίκαιο απεμπολώντας κυριαρχικά δικαιώματα της και εθνική κυριαρχία.

Θα μπορούσα να σου αραδιάσω πολλές άλλες περιπτώσεις που δεν έκανες ρήξη. Για να μην μακρηγορήσω όμως θα σε συμβούλευα να κοιτάξεις γύρω σου τους ανθρώπους που ψάχνουν καθημερινά στα σκουπίδια για να βρουν φαγητό, τους ανθρώπους που δεν έχουν να πάρουν γάλα στα παιδιά τους, που δεν μπορούν να βάλουν πετρέλαιο να ζεσταθούν, τους άστεγους, τους άνεργους, αυτούς που δεν έχουν ρεύμα γιατί τους το έχει κόψει η ΔΕΗ λόγω αδυναμίας πληρωμής και να δώσεις σε όλους μας μια εξήγηση γιατί δεν έκανες για όλα αυτά ρήξη και γιατί θέλεις να κάνεις τώρα. Τώρα που έχασες την υπουργική σου καρέκλα και τα οφίτσια σου. Αν θέλεις την ταπεινή συμβουλή μου η μόνη ρήξη που μπορείτε να κάνετε όλοι εσείς που φέρατε τη χώρα σε αυτό το χάλι είναι να ζητήσετε ένα μεγάλο συγνώμη από τον Ελληνικό λαό και να πάτε σπίτια σας για να συνεχίσετε τη χλιδάτη ζωή σας ελπίζοντας πως δεν θα ξυπνήσει ποτέ αυτός ο χρεωκοπημένος και εξαθλιωμένος λαός και σας ζητήσει να λογοδοτήσετε για όσα του κάνατε.

 

Με απέραντη εκτίμηση

Παναγή Βλάχος

πρώην γραμματέας ΠΑΣΟΚ Παλικής, πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος Κεφαλονιάς Ιθάκης και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Κοινωνικής Συμφωνίας.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer