Και ποιο παιδί δεν τρελαίνεται με τις σοκολατένιες γκοφρέτες;
Συνταγή για σπιτική γκοφρέτα σοκολάτας!
e Gastronomie
15/09/2014 | 20:18

Και ποιο παιδί δεν τρελαίνεται με τις σοκολατένιες γκοφρέτες; Εμείς λοιπόν σας έχουμε μία συνταγή που μπορείτε να τις φτιάξετε με τα χεράκια σας και το παιδί σας να τρώει άφοβα αφού τα υλικά θα τα έχετε διαλέξει εσείς.

ΥΛΙΚΑ:
• 340 γρ σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
• 1 φλυντ. τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη
• 3 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
• 3 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι ή κονιάκ
• 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ, αφαιρούμε 8 κομμάτια
• 1 φλυντζ. νιφάδες ρυζιού (δημητριακά για παιδιά)
• 1/2 φλυντζ. καρυδόψιχα χοντροκομμάνη
• 1/2 φλυντζ. κερασάκια γλασέ ψιλοκομμένα
• 300 γρ λιωμένη κουβερτούρα (για την επικάλυψη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Τοποθετούμε σε μπεν μαρί (χαμηλή φωτιά) τη σοκολάτα με το βούτυρο μέχρι να λιώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρούμι και το μέλι.
    2. Σπάμε σε μικρά κομμάτια με τα χέρια (όχι στο μπλέντερ) και τα προσθέτουμε στο μίγμα. Προσθέτουμε τις νιφάδες ρυζιού, τα κερασάκια και τα καρύδια.
    3. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Στρώνουμε λαδόκολλα σε πυρίμαχο σκεύος ή μακρόστενο ταψί.
    4. Αδειάζουμε το μίγμα με το κουτάλι, ισιώνουμε την επιφάνειά του. Παγώνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο και στη συνέχεια γυρνάμε το γλυκό σε δίσκο ή ξύλο κοπής.
    5. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και κόβουμε τις γκοφρέτες σε μακρόστενα κομμάτια. Βουτάμε την γκοφρέτα στη ζεστή λιωμένη κουβερτούρα και την αφήνουμε σε λαδόκολλα να κρυώσει και να σκληρύνει η επικάλυψη σοκολάτας.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ