Το 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου εξασφάλισε και εφέτος για τρίτη φορά, τη συμμετοχή μαθητών του στο θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει διαμορφώσει και υλοποιεί το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα
Συνεργασία 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου και Κολλεγίου Αθηνών
Κοινωνία
07/07/2016 | 15:01

Το 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου εξασφάλισε και εφέτος για τρίτη φορά, τη συμμετοχή μαθητών του στο θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει διαμορφώσει και υλοποιεί το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα / Κολλέγιο Αθηνών- Κολλέγιο Ψυχικού. Το πρόγραμμα άρχισε στις 22 Ιουνίου και τελειώνει στις 8 Ιουλίου. Το θερμό ενδιαφέρον που επέδειξε ο κ. Πέτρος Αλιβιζάτος, μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ε.Ι., εξασφάλισε δύο υποτροφίες, προκειμένου  μαθητές του 2ου Γυμνασίου να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα.

Με τη μεσολάβησή του, η συνεργασία των δύο σχολείων είναι σταθερή, συνεχής και θερμή, ήδη από το 2010, όταν το 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου εντάχθηκε –πρώτο- στο Πρόγραμμα Επικοινωνίας και Συνεργασίας Σχολείων του Ε.Ε.Ι. (Πρόγραμμα Μεντορείας). Στόχος του Προγράμματος είναι η ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών και των νέων διδακτικών μεθόδων στην εκπαίδευση, έτσι ώστε να προωθείται η καινοτομία και να εξασφαλίζεται το υψηλό επίπεδο της παρεχόμενης παιδείας. Για το λόγο αυτό, το Ε.Ε.Ι. άνοιξε την ηλεκτρονική πλατφόρμα του (CMS) στο 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, επιτρέποντας τη χρήση των διδακτικών υλικών και των εργαλείων του CMS. Το πρόγραμμα βασίζεται στο διάλογο των εκπαιδευτικών: η επικοινωνία και η συνεργασία των σχολείων γίνεται με «ζευγάρια» εκπαιδευτικών της ίδιας ειδικότητας.

Το 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου αναδείχθηκε ως ένας ιδιαίτερα ενεργητικός, δραστήριος, παραγωγικός και καινοτόμος συνοδοιπόρος του Ε.Ε.Ι. Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου, παρόλες τις αντικειμενικές δυσκολίες (απόσταση, υποδομές, οιικονομικά) καταβάλει θερμή προσπάθεια όχι μόνο να παρακολουθήσει και να ανταποκριθεί αλλά και να διευρύνει και να εμβαθύνει στις προτεινόμενες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Στενή είναι και η επικοινωνία των Μαθητικών Κοινοτήτων των δύο σχολείων. Πέρα από τη συμμετοχή τους σε κοινά εκπαιδευτικά προγράμματα,, οι Μαθητικές Κοινότητες των σχολείων του Ε.Ε.Ι. ενεργοποιήθηκαν έντονα, μετά τους σεισμούς του 2014, προκειμένου να προσφέρουν στους συμμαθητές τους της Κεφαλλονιάς τόσο υλική βοήθεια όσο και ηθική συμπαράσταση, έχουν δε επισκεφθεί δύο φορές ττο νησί μας. Από την πλευρά της, η Μαθητική Κοινότητα του 2ου Γυμνασίου ανταπέδωσε, επισκεπτόμενη δύο φορές το Ε.Ε.Ι. και συνδιοργανώνοντας εκδήλωση για την παρουσίαση των εργασιών των μαθητών των συνεργαζόμενων σχολείων.

Η συνεχής και απρόσκοπτη –επταετής, ήδη- συνεργασία των δύο σχολείων, όπως οικοδομήθηκε σταδιακά, αποδεικνύει ότι η πρωτοβουλία και η ενεργοποίηση των Δασκάλων αποτελεί θεμέλιο λίθο της εκπαιδευτικής προόδου. Η συνέχιση του Προγράμματος, επομένως, διαγράφεται όχι μόνο επιθυμητή αλλά και αναγκαία.

Ο   Διευθυντής

Ν. Βουτσινάς

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer