Η έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση του εύρους δράσης του 31χρονου συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Συνελήφθη 31χρονος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου
Κοινωνία
02/11/2016 | 14:27

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες (01-11-2016) , το απόγευμα στη Ζάκυνθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, 31χρονος ημεδαπός για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου,  βιασμό και άλλα αδικήματα.

Ειδικότερα, στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, περιλαμβάνονται τα αδικήματα της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου, του βιασμού, της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, της παράνομης βίας, της απειλής, καθώς και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία 16χρονης ημεδαπής καθώς και της μητέρας της, σύμφωνα με την οποία, το τελευταίο χρονικό διάστημα, άγνωστος χρήστης, που συνομιλούσε με την 16χρονη σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, την έπεισε να του αποστείλει γυμνές της φωτογραφίες, προσποιούμενος ότι είναι συνομήλικό της κορίτσι.

Επιπλέον  σύμφωνα με την καταγγελία, ο 31χρονος με την χρήση της απειλής  δημοσίευσης του φωτογραφικού της υλικού, εξανάγκασε την ανήλικη να συναντηθεί κατ΄ επανάληψη μαζί του και να ανεχθεί ασελγείς πράξεις.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι ο 31χρονος ακολουθούσε συγκεκριμένη μεθοδολογία, σύμφωνα με την οποία  χρησιμοποιούσε εικονικούς λογαριασμούς-προφίλ, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων έστελνε  μηνύματα σε γυναίκες αλλά και σε ζευγάρια και προσπαθούσε να τους πείσει έναντι χρηματικής αμοιβής που τους υποσχόταν και που ποτέ δεν έδινε, να του στέλνουν γυμνές τους  φωτογραφίες και βίντεο.

Ο 31χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες (01-11-2016) το απόγευμα στην Ζάκυνθο, από τους αστυνομικούς του Τμήματος  Ασφαλείας Ζακύνθου, που διερεύνησαν την υπόθεση και στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνο με το οποίο επικοινωνούσε με την ανήλικη καθώς και ένα (1) TABLET στο οποίο ήταν αποθηκευμένο πλήθος πορνογραφικού υλικού.

Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκε και κατασχέθηκε, συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους (200) γραμμαρίων καθώς και μια συσκευασία με νήματα που χρησιμοποιούνταν για την αποξήρανση φυτών κάνναβης.

Η έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση του εύρους δράσης του 31χρονου συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι ηλεκτρονικές συσκευές που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο 31χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer