Μετά την πρόσκρουση σε νησίδα
Συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος του πλοίου «Europalink»
Κοινωνία
22/09/2014 | 18:59

Συνελήφθησαν, το βράδυ της Κυριακής, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, ο πλοίαρχος και υποπλοίαρχος του πλοίου «Europalink»…

που προσέκρουσε στη νησίδα Περιστέρες ανοιχτά της Κέρκυρας.

Οι δύο συλληφθέντες μετά την προσαγωγή τους στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας, αφέθηκαν ελεύθεροι και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Στην περιοχή του συμβάντος παραμένει πλωτό περιπολικό του Λιμενικού και τρία ρυμουλκά για τυχόν παροχή συνδρομής, ενώ όπως έγινε γνωστό, το πλοίο έχει υποστεί δύο μεγάλα ρήγματα, με ελεγχόμενη εισροή υδάτων.

Στη διάρκεια τη νύχτας, με τη βοήθεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας, γινόταν απάντληση των υδάτων επι του πλοίου, ενώ από τον Οργανισμό Λιμένα Κέρκυρας και τη διαχειρίστρια εταιρεία του «Europalink», πραγματοποιήθηκε προληπτικά πόντιση πλωτού φράγματος.

Το πλοίο κατέπλευσε τα ξημερώματα της Κυριακής στο λιμάνι της Κέρκυρας και αργά το βράδυ ολοκλήρωσε την αποβίβαση των 366 οχημάτων.

Μέσα σε αυτί παραμένουν δέκα τρέιλερ, ένα λεωφορείο και 11 επικαθήμενα, που, σύμφωνα με δήλωση του ναυτικού πράκτορα, πρόκειται να εκφορτωθούν σήμερα.

Στην περιοχή του συμβάντος αναμένεται να μεταβεί σήμερα Κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων και Συμβάντων (ΕΛΥΔΝΑ) του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Τους 451 από τους 692 επιβάτες του «Europalink», καθώς επίσης 88 οχήματα και 118 φορτηγά, παρέλαβε στις 01:27 σήμερα τα ξημερώματα της Δευτέρας το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Cruise Olumpia. Οι υπόλοιποι επιβάτες φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της περιοχής και θα υπάρξει μέριμνα εντός της ημέρας, προκειμένου να μεταφερθούν στους προορισμούς τους.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer