Έχει αποδειχθεί ότι μόνο οφέλη για τον τόπο και τους κατοίκους του προκύπτουν από την αξιοποίηση και ανάπτυξη και αυτής της σημαντικής μορφής Τουρισμού.
Συνεδριακός τουρισμός και στην Κεφαλονιά
Τουρισμός
04/05/2014 | 19:09

Σημαντική μορφή εναλλακτικού Τουρισμού θεωρείται και ο Συνεδριακός Τουρισμός, η θεματολογία του οποίου έχει συζητηθεί πολλές φορές στις τακτικότατες Συνεδριάσεις της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου.

Με την 20ετή εμπειρία, του με διεθνή Συμμετοχή Συμποσίου Φυσιατρικής και Φυσικοθεραπείας την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου στο Νησί μας, από τα Στελέχη της Δημοτικής Αρχής, έχει αποδειχθεί ότι μόνο οφέλη για τον τόπο και τους κατοίκους του προκύπτουν από την αξιοποίηση και ανάπτυξη και αυτής της σημαντικής μορφής Τουρισμού.

Είναι δεδομένο ότι η Κεφαλονιά, με την πλούσια παράδοση και στο χώρο των Γραμμάτων, των Τεχνών και της Διανόησης, προσφέροντας εξαιρετικό περιβάλλον με πλούσιους σε φυσικές ομορφιές  παραδοσιακούς οικισμούς και μοναδικά τοπία, αποτελεί προνομιούχο προορισμό και για την οργάνωση Συνεδριακών Εκδηλώσεων.

Στα πλαίσια της χρονικής επιμήκυνσης της Τουριστικής ενότητας, τόσο η άνοιξη όσο και το φθινόπωρο , με το ήπιο κλίμα και το ήρεμο περιβάλλον, αποτελούν την ιδανική περίοδο για επισκεψιμότητα της εγχώριας και διεθνούς Επιστημονικής κοινότητας.

Με υποδομές ικανές να υποστηρίξουν σημαντικές Θεματικές Συνεδριακές δραστηριότητες, η Κεφαλονιά έχει από χρόνια θέσει με επιτυχία τα θεμέλια του Συνεδριακού Τουρισμού , έχοντας συμπεριληφθεί στα διεθνή Συνεδριακά ημερολόγια, συνεργαζόμενη με προσωπικότητες όπως ο Καθηγητής Christian Barnard (πρώτη Μεταμόσχευση καρδιάς στον κόσμο), η Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Ευρώπης κ.Ελένη Γλύκαντζη Arweller και πλήθος άλλων Ελλήνων και ξένων διακεκριμένων επιστημόνων.

Τα Ιδρύματα τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την ανάπτυξη των οποίων σταθεροποίησε με απόλυτη επιτυχία στην Κεφαλονιά ο Δήμαρχος κ.Αλέξανδρος Παρίσης σε συνεργασία με τα Μέλη της Επιτροπής Στήριξης των ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, με τη συνεργασία των Επιστημονικών Συλλόγων και Εταιρειών του Νησιού, έχουν όλες τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσουν στην ανάπτυξη του Συνεδριακού Τουρισμού.

Η δε πλούσια πολιτιστική παράδοση του Νησιού δημιουργεί έναν επιπλέον υποστηρικτικό ποιοτικό παράγοντα, που θα ενισχύσει πολιτισμικά την όποια Επιστημονική Συνεδριακή Εκδήλωση πραγματοποιηθεί.

Η «Ισχυρή Κεφαλονιά» εμπνέει, υποστηρίζει, ενθαρρύνει, διαμορφώνει και διοργανώνει κάθε μορφή Συνεδριακής έκφρασης.

Για τη συνέχειά της – Εσείς αποφασίζετε !

Ευάγγελος Κεκάτος

Α/Δήμαρχος Λειβαθούς

(Πολιτισμού – Τουρισμού)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer