Διεξήχθη Διοικητικό Συμβούλιο στα Γραφεία της ΕΠΣΚΙ στο οποίο είχαν κληθεί να παραστούν και οι πρόεδροι των σωματείων της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας
Συνεδριάσε το Δ.Σ. της ΕΠΣΚΙ για τα γήπεδα
Αθλητισμός
11/02/2014 | 17:54

Διεξήχθη χθες 10/2/2014 Διοικητικό Συμβούλιο στα Γραφεία της ΕΠΣΚΙ στο οποίο είχαν κληθεί να παραστούν και οι πρόεδροι των σωματείων της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας. Παρέστησαν τα σωματεία Α.Ε. Κεφαλληνίας, Α.Ο. Διλινάτα και Π.Α.Ο. Παγκεφαλληνιακός. Κατά τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου έγιναν γνωστά τα εξής:

  1. Οι αγώνες των Μικτών Ομάδων Παίδων – Νέων με την ΕΠΣ Αχαΐας δεν έγιναν επειδή η ΕΠΣ Αχαΐας το ζήτησε με το υπ’ αριθμ. 71/27-1-2014 έγγραφό της  από την ΕΠΟ επικαλούμενη το πρόβλημα με τους σεισμούς.
  2. Ο Πρόεδρος παρουσίασε το έγγραφο της αρμόδιας επιτροπής με το οποίο δίνεται η εντολή να κλείσει το ΕΑΚ/ΕΠΣΚΙ στα Φαρακλάτα λόγω προβλημάτων στα αποδυτήρια και την τοιχοποιία της περίφραξης του γηπέδου.
  3. Γνωστοποιήθηκε στους παρισταμένους ότι από την πρώτη κιόλας στιγμή η ΕΠΣΚΙ απευθύνθηκε αρμοδίως, ζήτησε τον έλεγχο και μετά τον δεύτερο σεισμό, και οι έλεγχοι αυτοί στο ΕΑΚ/ΕΠΣΚΙ ευρίσκονται σε εξέλιξη. Έως την οριστική γνωμοδότηση της επιτροπής ακόμη και η είσοδος στο γήπεδο έχει αρμοδίως (από την Περιφέρεια) απαγορευτεί.
  4. Η ΕΠΣΚΙ δεν έλαβε μέχρι τώρα κανένα έγγραφο από κανένα Δήμο-ιδιοκτήτη γηπέδου της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης ή άλλο φορέα, σχετικά με την καταλληλότητα ή μη των γηπέδων. Εξαιτίας αυτού απευθύνθηκε χθες εγγράφως στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας ζητώντας πληροφορίες σχετικά με αυτό.
  5. Μετά τη λήξη του Διοικητικού Συμβουλίου και κατόπιν αιτήματος των παρισταμένων σωματείων εκλήθη τηλεφωνικώς και προσήλθε συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ. Στη συνάντηση αυτή διαπιστώθηκε ότι δεν έχει γίνει ακόμη ο δευτεροβάθμιος έλεγχος στα γήπεδα και ως εκ τούτου αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κανένα γήπεδο το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες. Υπάρχει απλά πρωτοβάθμιος έλεγχος από τον οποίον σύμφωνα με όσα είπε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, τρία γήπεδα θεωρούνται καταρχήν κατάλληλα. Διαπιστώθηκε επίσης ότι δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί η ανάκληση της αδείας για το ΔΑΚ Αργοστολίου λόγω ακαταλληλότητας, βασική προϋπόθεση  ώστε να υπάρξει δυνατότητα στα σωματεία σύμφωνα με τον ΚΑΠ, να πάρουν άλλη έδρα. Τέθηκε το θέμα της χρήσης από την Ένωση για τα πρωταθλήματά της του Ενωσιακού Γηπέδου. Ο πρόεδρος του ΔΣ ζήτησε από τον παριστάμενο πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ να ενημερώσει και τους παρόντες αν ζήτησε από την ιδιοκτήτρια του γηπέδου ΕΠΟ τη χρήση του Ενωσιακού για τις ανάγκες των σωματείων του σεισμόπληκτου νησιού. Διαπιστώθηκε σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος είπε ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε γίνει καμία προφορική ή γραπτή επικοινωνία για το θέμα αυτό με κανέναν. Με δεδομένο ότι το γήπεδο δεν έχει παραδοθεί στην ΕΠΣΚΙ, όπως είναι γνωστό, αλλά απλά διαχείρισή του γίνεται, ζητήθηκε από τα σωματεία , από τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ να απευθυνθεί το συντομότερο δυνατό εγγράφως στην ΕΠΟ και να ζητήσει την χρήση του Ενωσιακού γηπέδου δηλώνοντας ότι είναι πρόθυμος ο Δήμος από την πλευρά του να βοηθήσει να καταστεί το γήπεδο λειτουργικό το συντομότερο δυνατόν. Από την πλευρά του το ΔΣ/ΕΠΣΚΙ δήλωσε ότι βλέπει θετικά και θα εισηγηθεί την παραχώρηση του γηπέδου για τους αγώνες όλων των Πρωταθλημάτων, αδυνατώντας ωστόσο να καλύψει όλη την ποδοσφαιρική δραστηριότητα που λάμβανε χώρα στο ΔΑΚ Αργοστολίου. Είναι σαφές ότι δεν είναι στη διακριτική ευχέρεια του Προέδρου και του ΔΣ της ΕΠΣΚΙ να διαθέτει το Ενωσιακό γήπεδο κατά το δοκούν.
  6. Η συνάντηση έκλεισε με τη συμφωνία των σωματείων με την ΚΕΔΗΚΕ να ορίσουν από κοινού ώρες προπόνησης στο γήπεδο Κεραμειών. Η ΕΠΣΚΙ δηλώνει κατηγορηματικά ότι πέραν των ανακοινωθέντων ουδέν έτερον έχει συζητηθεί ή αποφασιστεί σχετικά με τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων. Ό,τι άλλο λέγεται ή γράφεται δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια.

dak argostoliou

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer