H Κεφαλληνιακή Ένωση «Δολίχιο» απαιτεί αξιοποίηση των παλιών δημοτικών της περιοχής της Ερίσου.
Συνεδρίασε το «Δολίχιο» στην Αθήνα
Κοινωνία
28/03/2011 | 08:03

Συνέλευση πραγματοποίησε στα γραφεία της στην Αθήνα η Κεφαλληνιακή Ένωση «Δολίχιο», η οποία και συνεδρίασε χθες (Κυριακή) το πρωί με  θέμα, την αξιοποίηση των κτιρίων των δύο πρώην σχολείων στο Φισκάρδο και στα Τσελεντάτα.

Τα δυο αυτά κτίρια – προσεισμικά εξαιρετικής αρχιτεκτονικής-,  είχαν προσπαθήσει οι πρώην  Δημ. Αρχές Ερίσου (Κοντογούρης, Κουταλά), να τα αξιοποιήσουν μέσω ΣΔΙΤ, αλλά προσέκρουσαν στην σθεναρή αντίσταση των κατοίκων και το πρώτο όπως και άλλα δημοτικά κτίρια στην Έρισο τα νέμονται παράνομα ιδιώτες χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα ( Νέα της Ερίσου αρ. 22  Νοέμβρης 2010  κ.α )

Ήδη το Κοινοτικό Συμβούλιο  Φισκάρδου με την αρ.12/27-2-11 απόφασή του προτείνει να παραχωρηθεί το νεοκλασικό κτίριο των  Τσελεντάτων  στο ‘ Δολίχιο’ για τη δημιουργία  Κέντρου Δημιουργικής απασχόλησης παιδιών. Όπως ενημέρωσε η πρόεδρος της Ένωσης, Ειρήνη Βρεττού – Κοντογούρη, η δημοτική αρχή Κεφαλονιάς το αντιμετωπίζει θετικά και αναμένεται σχετική απόφαση του ΔΣ.

Για το κτίριο του Φισκάρδου υπάρχει σκέψη να μετατραπεί σε Λαογραφικό μουσείο, κάτι που λείπει παντελώς από την Έρισο και είναι απαραίτητο.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer