Ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η πολύκροτη δίκη του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη
Συνήγορος υπεράσπισης του Λαυρεντιάδη ο Λυκούδης
Κοινωνία
24/11/2014 | 16:44

Ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η πολύκροτη δίκη του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της έκρηξης που έλαβαν χώρα την 15-06-2012 σε βάρος του ξενοδόχου Αθηναγόρα Ανδριαδάκη.

Οι αστυνομικές αρχές μέσω δεκάδων άρσεων τηλεφωνικών συνδέσεων, εντόπισαν τους φυσικούς αυτουργούς των πράξεων και τους συνέδεσαν με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, στον οποίο αποδίδουν την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας.

Οι κατηγορίες είναι σχετικά σοβαρές και σε περίπτωση που οι κατηγορούμενοι κριθούν ένοχοι αντιμετωπίζουν ποινή ισοβίου καθείρξεως.

Την υπεράσπιση του γνωστού επιχειρηματία που κατηγορείται και για το σκάνδαλο της PROTON BANK έχουν αναλάβει οι έμπειροι ποινικολόγοι Νίκος Κωνσταντόπουλος και Χαράλαμπος Λυκούδης.

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, πρώην Πρόεδρος του Συνασπισμού και εμβληματική μορφή της Αριστεράς, έχει προ πολλού επανέλθει στο χώρο της μάχιμης δικηγορίας και συμμετέχει στις πιο σημαντικές δίκες στη χώρα.

Ο συμπατριώτης μας Χαράλαμπος Λυκούδης είναι από τους πλέον σοβαρούς και κατηρτισμένους δικηγόρους, που ξεχωρίζει για το ήθος και τη μαχητικότητά του και συγκαταλέγεται στους κορυφαίους ποινικολόγους της χώρας.

Είναι βέβαιο ότι αυτή η δίκη θα απασχολήσει το πανελλήνιο αφού, για πρώτη φορά, κορυφαίος επιχειρηματίας της χώρας κατηγορείται για τόσο σοβαρές εγκληματικές πράξεις.

Η εμπλοκή του κ. Λαυρεντιάδη φέρεται να προκύπτει από:

-Την κατάθεση του επιχειρηματία-στόχου της βομβιστικής επίθεσης ότι διατηρούσε προσωπική γνωριμία με μία γυναίκα από το συγγενικό περιβάλλον του κ. Λαυρεντιάδη, την οποία δήλωσε ότι την είχε γνωρίσει μέσω… Facebook. Μάλιστα με την γυναίκα αυτή βρισκόταν λίγες ώρες πριν εκδηλωθεί η εναντίον του βομβιστική επίθεση.
– Την αναφορά του ίδιου επιχειρηματία ότι το φθινόπωρο του 2011 είχε επιχειρήσει να συνεργασθεί με τον κ. Λαυρεντιάδη στην εταιρεία ALAPIS. Ομως, όπως συμπλήρωσε, «απότον Απρίλιο του 2012 είχαν κακές σχέσεις λόγω προσβλητικών αναφορών συνεργατών του κ. Λαυρεντιάδη για τον πατέρα του θύματος».
– Ο ίδιος ο επιχειρηματίας στην κατάθεσή του ανέφερε στους αστυνομικούς ότι τις τελευταίες ημέρες πριν γίνει η επίθεση εναντίον του, φοβόταν για την ζωή του και άλλαζε σπίτια.
– Ο κ. Λαυρεντιάδης εμφανίσθηκε, με βάση την ανάλυση κλήσεων, να είναι ο κάτοχος του τηλεφώνου με αριθμό 6978-302… που φέρεται να ανήκει στον 27χρονο Φακίρ Σαλάμ του Τζαλίλ από το Μπαγκλαντές (!), να στέλνει τρία γραπτά μηνύματα σε έναν από τους φυσικούς αυτουργούς της παράδοσης του δέματος-βόμβα, την ώρα που καταγράφηκε η εγκληματική ενέργεια.
– Η κεραία από την οποία εξέπεμπε το κινητό αυτό που πραγματικός κάτοχός του φέρεται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ότι ήταν ο κ. Λαυρεντιάδης, έδινε σήμα από κεραία κοντά στην περιοχή που έγινε η έκρηξη βόμβας. Σημειώνεται ότι ο 41χρονος επιχειρηματίας εκείνη την περίοδο (Ιούνιος 2012) ήταν ελεύθερος και προφυλακίσθηκε για το σκάνδαλο της Proton Bank στις 14 Δεκεμβρίου 2012.
– Ο προϊστάμενος της φρουράς του κ. Λαυρεντιάδη είχε συγγενική σχέση με έναν εκ των επτά κατηγορουμένων αλλά και φιλικούς δεσμούς με έναν άλλον από τους φυσικούς αυτουργούς.
– Ενας άλλος εκ των σωματοφυλάκων του κ. Λαυρεντιάδη εντοπίσθηκε λίγο μετά την βομβιστική επίθεση να δίνει παρόν στην οδό Ηρας στην Βουλιαγμένη.
– Φρουροί του κ. Λαυρεντιάδη είχαν τουλάχιστον 50 τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον 43χρονο επιχειρηματία που τραυματίσθηκε από την έκρηξη βόμβας.

Συνεργάτες του κ. Λαυρεντιάδη επεσήμαναν ότι ο 41χρονος επιχειρηματίας αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή με την υπόθεση. Και αυτό καλούνται να υποστηρίξουν με τα νομικά επιχειρήματά τους τόσο ο κ. Κωνσταντόπουλος αλλά και ο ποινικολόγος Χαράλαμπος Λυκούδης τους οποίους και βλέπουμε να προετοιμάζονται για την διαδικασία.

lykoydhs2

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer