Κατάγγειλαν τις διαχρονικές πολιτικές ευθύνες κυβερνήσεων – τοπικών αρχών σε έργα υποδομής για αντιπλημμυρική – αντισεισμική προστασία.
Συνέντευξη τύπου Επιτροπής Αγώνα Φορέων για τις πλημμύρες
Πολιτική
10/10/2015 | 17:45

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε η Επιτροπή Αγώνα Φορέων, προκειμένου να αναδείξει σοβαρά ζητήματα που ανακύπτουν από τις πρόσφατες πλημμύρες και να απαιτήσει να παρθούν μέτρα. Οι συνδικαλιστές κατήγγειλαν σοβαρά προβλήματα στο σχέδιο πολιτικής προστασίας Ξενοκράτη : π.χ. το γεγονός ότι ακόμη και σε έκτακτη ανάγκη το Νοσοκομείο Αργοστολίου δεν επικοινωνεί με το ΕΚΑΒ και τα Κέντρα Υγείας, αφού αυτά υπάγονται στην Πάτρα, η απουσία ακόμη και ασυρμάτων από τους διοικητές Νοσοκομείου, αστυνομικές δυνάμεις – πυροσβεστική σε συνθήκες που δεν υπήρχε ρεύμα ούτε για να φορτίσουν τα κινητά, η απουσία ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας στον υποσταθμό της ΔΕΗ που βρίσκεται δίπλα στο μπαζωμένο ρέμα του Δράπανου (λαγκάδα) μπορούσε να δημιουργήσει μπλακ – άουτ, η απουσία σχεδίου για συνθήκες πλήρους αποκλεισμού όλων των εισόδων – εξόδων της πρωτεύουσας, απουσία κατάλληλων αντλιών γα άντληση νερού κάτω των 10 εκατοστών και λάσπης, γεννητριών κοκ. Ο ηρωισμός των ανδρών των υπηρεσιών και των σωμάτων ασφαλείας αποσόβησε τα χειρότερα.
Παράλληλα κατάγγειλαν τις διαχρονικές πολιτικές ευθύνες κυβερνήσεων – τοπικών αρχών σε έργα υποδομής για αντιπλημμυρική – αντισεισμική προστασία. Κατάγγειλαν, επίσης, τον προσχηματικό διαχωρισμό των σεισμών από τις πλημμύρες, την προσπάθεια υποβάθμισης του φαινομένου σε ορισμένες μόνο περιοχές υποβαθμίζοντας κυρίως την ασφάλεια σε οδικό δίκτυο, τις βροχοπτώσεις – καθιζήσεις κλπ. Όλα αυτά είπαν υπηρετούν μία ανάπτυξη με σκοπό το κέρδος κι όχι την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Διατύπωσαν, τέλος, το διεκδικητικό πλαίσιο και κάλεσαν σε στήριξη της κινητοποίησης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Σάμης τη Δευτέρα 12/10 στο Αργοστόλι αλλά και την ανάγκη να δεθεί ο αγώνας για αντισεισμική – αντιπλημμυρική προστασία με την αντιμετώπιση του συνόλου της αντιλαϊκής λαίλαπας. Γι΄ αυτό, είπαν, ότι είναι ανάγκη να στηριχθούν τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 22/10 και η απεργία στις 12/11.
Αργοστόλι 10/10/2015

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer