Μετά την συνέντευξη στον ίδιο χώρο θα γίνει ημερίδα με θέμα τον νέο νόμο Ν4179 για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης την οποία διοργανώνει το ΥΠΕΚΑ.
Συνέντευξη Τύπου από Τραυλό – Γιανναδάκη
Κοινωνία
17/11/2013 | 19:55

Την Δευτέρα 18-11-2013 κα ώρα 12,00μμ, στην αίθουσα «Κώστας Ευαγγελάτος» του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (Αργοστόλι) θα παραχωρηθεί συνέντευξη τύπου από τον πρόεδρο του ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Ελλάδος κ. Αθανάσιο Γιανναδάκη  και τον Πρόεδρο της ΝΕ ΤΕΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Σταύρο Τραυλό με θέμα τις επερχόμενες εκλογές στο ΤΕΕ την Κυριακή 24-11-2013.
Μετά την συνέντευξη (ώρα 1.00μμ)στον ίδιο χώρο θα γίνει ημερίδα με θέμα τον νέο νόμο Ν4179 για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης την οποία διοργανώνει το ΥΠΕΚΑ.

travlos
Το ΥΠΕΚΑ συνεχίζει σειρά ενημερωτικών δράσεων σε όλη τη χώρα για την εξοικείωση του τεχνικού κόσμου με το νόμο 4178/2013, για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Είναι η πρώτη φορά που πολιτική ηγεσία και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου αναλαμβάνουν πρωτοβουλία να ενημερώσουν τοπικά τους μηχανικούς και τα στελέχη των αρμόδιων περιφερειακών υπηρεσιών για τις ισχύουσες διατάξεις περί αυθαιρέτων.

Αυτήν την περίοδο η ενημέρωση λαμβάνει τη μορφή ημερίδων, όπου παρουσιάζονται και αναλύονται βασικά σημεία του νέου νόμου.

Ημερίδες έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τόσο την τρέχουσα όσο και τις προηγούμενες εβδομάδες σε πολλές περιοχές της χώρας (Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Ιωάννινα, Πειραιάς, Καλαμάτα, Τρίπολη, Μαρκόπουλο Μεσογαίας, Κηφισιά, Αχαρνές, Λάρισα, Καμένα Βούρλα). Στις ημερίδες η συμμετοχή των μηχανικών είναι μεγάλη και ήδη περίπου τρεις χιλιάδες μηχανικοί έχουν ενημερωθεί από κοντά. Το ενδιαφέρον των μηχανικών είναι έντονο για σειρά θεμάτων του νέου νόμου και στις ημερίδες απαντούνται από τους παράγοντες του ΥΠΕΚΑ διάφορα ερωτήματα.

Οι παρατηρήσεις και τα ερωτήματα των μηχανικών καταγράφονται από το ΥΠΕΚΑ και τυχόν ζητήματα που προκύπτουν τυγχάνουν άμεσα επεξεργασίας από τις αρμοδίες υπηρεσίες. Την τρέχουσα εβδομάδα διεξάγονται ημερίδες σε Κεφαλονιά και Ελευσίνα Αττικής ενώ επιπλέον ημερίδες προγραμματίζονται μέσα στους επόμενους μήνες σε άλλες πόλεις όλης της χώρας. Θα ακολουθήσουν μέσα στο έτος δράσεις για την ενημέρωση των πολιτών και των μηχανικών, όσον αφορά τα πλεονεκτήματα του νόμου 4178, τις ειδικές προβλέψεις του και τις διαδικασίες που απαιτούνται.

Το πρόγραμμα των ενημερωτικών ημερίδων της τρέχουσας εβδομάδας έχει ως εξής:

Κεφαλονιά: Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013, ώρα 13:00, στην αίθουσα «κώστας Ευαγγελάτος» του Τμήματος ΜΜΕ και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι. Την ενημέρωση των μηχανικών θα πραγματοποιήσουν υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΚΑ.

Για την ΝΕ ΤΕΕ Κεφαλονιας-Ιθάκης
Ο πρόεδρος

Σταύρος Τραυλός
Πολιτικός Μηχανικός

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer