Το συνέδριο, που αποτέλεσε μέρος της περιοδεύουσας έκθεσης που έλαβε χώρα από τις 11-16 Μαΐου στη Ζάκυνθο
Συνέδριο για τις “πολλαπλές πτυχές της πέτρας” στη Ζάκυνθο
Πολιτική
20/05/2015 | 09:16

Στις 16 Μαΐου και στο πλαίσιο του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013, και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα VIS – “Αξιοποίηση της κοινής ταυτότητας γύρω από την πέτρα”, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Κεφαλλονιάς ως εταίρος, πραγματοποιήθηκε στη Ζάκυνθο, Διεθνές συνέδριο με τίτλο «Οι πολλαπλές πτυχές της πέτρας», μια επιστημονική προσέγγιση.

Το συνέδριο, που αποτέλεσε μέρος της περιοδεύουσας έκθεσης που έλαβε χώρα από τις 11-16 Μαΐου στη Ζάκυνθο, πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με τη συμμετοχή τοπικών παραγόντων και έγκριτων ομιλητών. Την έναρξη του συνεδρίου έκανε  ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Κος Ελευθέριος Νιοτόπουλος. Στο συνέδριο παρευρέθησαν, ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς, Κος Αλέξανδρος Παρίσης καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς, Κος Παναγής Δρακουλόγκωνας, οι οποίοι απεύθυναν χαιρετισμό. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Κος Παύλος Κολοκοτσάς καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Κος Σπύρος Γαλιατσάτος ενώ από τους Ιταλούς εταίρους παρευρέθησαν αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι δήμων της Απουλίας.

Στο πρώτο μέρος του συνεδρίου έγινε παρουσίαση του έργου VIS καθώς και ανάλυση των πακέτων εργασίας από τους Έλληνες και Ιταλούς εταίρους του προγράμματος. Το Δήμο Κεφαλλονιάς εκπροσώπησε η Συντονίστρια του Προγράμματος, Κα Αγγελική Φλωράτου, η οποία και έκανε και τη σχετική παρουσίαση.

Μετά την παρουσίαση των παραδοτέων του έργου στους παρευρισκομένους, ακολούθησε το δεύτερο μέρος του συνεδρίου με μια σειρά ομιλιών πάνω σε ενδιαφέροντα θέματα γύρω από την πέτρα.

Μετά τη λήξη του συνεδρίου ακολούθησε δείπνο προς τιμή των εταίρων και των ομιλητών σε  παραδοσιακό εστιατόριο. Το δείπνο πλαισιώνονταν και από μία χορευτική παράσταση με παραδοσιακούς χορούς στην οποία συμμετείχε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αίνος» από την Κεφαλονιά και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαρακινάδου από τη Ζάκυνθο. Με την εκδήλωση αυτή  έκλεισε και η έκθεση, σε ένα πολύ ευχάριστο και θερμό κλίμα.

petra (1) petra (2) petra (4) petra (5) petra (6) petra (7)

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer