Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο επισκέφθηκαν σήμερα εκπρόσωποι του Κινήματος για την προστασία του Ερημίτη και των φορέων της ευρύτερης περιοχής της Δ.Ε. Κασσωπαίων Κέρκυρας.
Συνάντηση του Περιφερειάρχη με εκπρόσωπους του κινήματος για την προστασία του Ερημίτη
Κοινωνία
16/10/2015 | 14:37

Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο επισκέφθηκαν σήμερα εκπρόσωποι του Κινήματος για την προστασία του Ερημίτη και των φορέων της ευρύτερης περιοχής της Δ.Ε. Κασσωπαίων Κέρκυρας.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με στόχο τον συντονισμό της δράσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορέων και κατοίκων συμμετείχαν ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΠΙΝ Παναγής Ζησιμάτος, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σινιών Θεόδωρος Μαυρωνάς, από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος για τον Ερημίτη ο πρόεδρος Δημήτρης Φατήρας, ο αντιπρόεδρος Διονύσης Μοσχόπουλος και το μέλος Φάνης Χονδρογιάννης καθώς και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσιώπης Κώστας Σαρακηνός.

Οι εκπρόσωποι των φορέων ζήτησαν από τον Περιφερειάρχη Θεόδωρο Γαλιατσάτο, στο πλαίσιο της στήριξης που παρέχει η Π.Ι.Ν. για τη διάσωση του Ερημίτη, να επισπευστούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (Natura), με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που συντελέστηκαν με εκχερσώσεις και εκσκαφές εντός της προστατευμένης περιοχής του υγροβιότοπου του Ερημίτη.
Ενημέρωσαν δε τον Περιφερειάρχη ότι έχουν καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστου για τις εργασίες που συντελέστηκαν στην περιοχή καθώς και έγγραφα προς τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες (Δασαρχείο, Αποκεντρωμένη, Δήμο και ΚΕΔ) προκειμένου να καθορίσουν το χώρο της περιοχής Natura, για να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα.
Άμεση προτεραιότητα παραμένει η προστασία του Ερημίτη, τόνισαν οι εκπρόσωποι κατοίκων και φορέων της περιοχής, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει ο Δήμος Κέρκυρας να προβεί στην τοπογράφηση των μονοπατιών.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος ξεκαθάρισε ότι η θέση της Περιφέρειας κατά της επιχειρούμενης τσιμεντοποίησης του Ερημίτη παραμένει σταθερή και ζήτησε από τους συνομιλητές του να τηρούν στάση επαγρύπνησης προκειμένου να μην σημειωθούν άλλα φαινόμενα καταπατήσεων. Τέλος ο κ. Γαλιατσάτος διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει που βρίσκεται το ζήτημα της σύστασης Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών προκειμένου να προχωρήσει άμεσα και θα ειδοποιήσει τους εμπλεκόμενους φορείς για να πραγματοποιηθεί συνάντηση το επόμενο διάστημα.

galiatsatos

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer