Στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταβαίνει στις αρχές Αυγούστου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα γίνει δεκτός από τον Αμερικανό πρόεδρο στον Λευκό Οίκο
Συνάντηση Ομπάμα-Σαμαρά
Πολιτική
11/07/2013 | 22:16

Στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταβαίνει στις αρχές Αυγούστου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα γίνει δεκτός από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο στις 8 Αυγούστου. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του κ. Σαμαρά στην Ουάσιγκτον από την ώρα, που ανέλαβε την πρωθυπουργία.

Η πολυπόθητη πρόσκληση από τον κ. Ομπάμα ήλθε μετά από πολύμηνες διπλωματικές επαφές και συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Η επίσκεψη του κ. Σαμαρά γίνεται σε μία εξαιρετικά κρίσιμη εσωτερική και διεθνή συγκυρία, με τα σύννεφα των αμφιβολιών για την επιτυχία του ελληνικού προγράμματος να πυκνώνουν και πάλι πάνω από τη χώρα μας και ασφαλώς η συνάντηση στην Ουάσιγκτον αποτελεί ένα σαφές μήνυμα ότι η διεθνής κοινότητα επιθυμεί να στηρίξει την προσπάθεια της Αθήνας.

Στη συνάντηση Ομπάμα – Σαμαρά αναμένεται να συζητηθούν όλα τα καυτά θέματα, που αφορούν στην οικονομία και τα γεωστρατηγικά ζητήματα της ευρύτερης περιοχής, καθώς και όλη η «βεντάλια» των διμερών σχέσεων, με δεδομένη την πρόθεση των δύο κυβερνήσεων για σύσφιξη της συνεργασίας, σε όλα τα επίπεδα.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer