Σε κλίμα εγκαρδιότητας και σεβασμού πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας
Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο
 Ομογένεια
12/04/2016 | 11:07

Επιμέλεια: Μαρία Χριστοφοράτος

Σε κλίμα εγκαρδιότητας και σεβασμού πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Γέροντος Αμερικής κ. Δημητρίου με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συνάντηση κράτησε περίπου μια ώρα και ήταν φανερό ότι θα μπορούσε να κρατήσει περισσότερο εάν ο κ. Μητσοτάκης δεν έπρεπε να μεταβεί στο επόμενο ραντεβού του και κατά συνέπεια χρειάστηκε να του το υπενθυμίσουν οι συνεργάτες του.

Ο Αρχιεπίσκοπος μάλιστα χαρακτήρισε ουσιαστική και ενδιαφέρουσα την συζήτηση. Με την σειρά του, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την συζήτηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής ως εξαιρετικά ευχάριστη και ενδιαφέρουσα.

Παρών στην Αρχιεπισκοπή κατά την διάρκεια της εισόδου του κ. Μητσοτάκη, εκτός από τον συνεργάτη του κ. Αθανάσιο Μπακόλα και ενα παλιός γνώριμος της Ομογένειας ο πρώην υφυπουργός Αποδήμου Ελληνισμού ο γιατρός κ. Παναγιώτης Σκανδαλάκης, μαζί με τον υιό του Γιώργο. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο κ. Σκανδαλάκης, ανέλαβε πάλι τον τομέα του Αποδήμου Ελληνισμού στη Νέα Δημοκρατία.

Λίγο πριν αποχαιρετήσει τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο, ο κ. Μητσοτάκης δέχθηκε ενα δώρο (εναν ασημένιο δίσκο με την υπογραφή του Αρχιεπισκόπου) και είπε ότι θα τοποθετήσει το δώρο αυτό στο γραφείο του στην Βουλή.

Μετά την συνάντηση και παρά την πίεση χρόνου που υπήρχε τόσο ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέβησαν σε δηλώσεις, επιβεβαιώνοντας το καλό κλίμα της συζήτησης και το ενδιαφέρον του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την Ομογένεια.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε: «Είχαμε την χαρά να επισκεφτώ και επίσημα σήμερα τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο και να συζητήσουμε και δια ζώσης τα προβλήματα που απασχολούνε την Εκκλησία της Αμερικής. Είχα την ευκαιρία και πάλι να τον συγχαρώ και πάλι προσωπικά για το εξαιρετικό έργο το οποίο έχει επιτελέσει και βέβαια πάντα οι συζητήσεις μαζί του είναι πάντα εξαιρετικά ευχάριστες και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες. Είναι ένας άνθρωπος με μια έμφυτη και φυσική περιέργεια για την βελτίωση των ζητημάτων όχι μόνο του ποιμνίου του, αλλά και ένα πολύ έντονο ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα. Του διαβίβασα και πάλι το προφανές, ότι και εγώ προσωπικά και η Νέα Δημοκρατία από οποιαδήποτε θέση, θα είμαστε αρωγοί στην μεγάλη προσπάθεια την οποία κάνει εδώ πέρα στην Αμερική (…εξάλλου οι σχέσεις μου με την Αμερική είναι γνωστές, έχουμε περάσει και από τα ίδια ακαδημαϊκά ιδρύματα, οπότε αισθάνομαι ότι μας ενώνει και κάτι παραπάνω).

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος τόνισε στις δηλώσεις του ότι: «ήταν όντως μεγάλη τιμή και πολύ μεγάλη χαρά, αυτή η επίσκεψη σήμερα του εξοχωτάτου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής της Αντιπολιτεύσεως στην Βουλή, ο οποίος συνεχίζει και μια μεγάλη παράδοση με το όνομα. Είναι ένα όνομα που έχει πού μεγάλη παράδοση. Είχαμε μια πάρα πολύ ουσιαστική και ενδιαφέρουσα συζήτηση. Το πεδίο που λέγεται ελληνικός χώρος είναι ενα πεδίο που δεν εξαντλείτε ότι και να κάνετε. Το πεδίο που λέγεται Ομογένεια είναι επίσης νεα πολύ μεγάλο, πολυποίκιλο και φοβερά ενδιαφέρον πεδίο. Κι αυτό μπορεί κανείς να το μελετά και να γράφει και να σχεδιάζει πλήθος πραγμάτων, επομένως πρόκειται περί περιπτώσεων σε τέτοιες επισκέψεις που η συζήτηση πρέπει να είναι «ατέρμων κοχλίας» , γυρίζουμε, συζητούμε και δεν τελειώνουμε, διότι δεν τελειώνουν τα θέματα με τα οποία ασχολούμεθα. Ιδιαιτέρως ευχαριστώ γιατί ο κύριος πρόεδρος είπε σαφώς: «τί θα μπορούσαμε να κάνουμε; τί θέλετε να κάνει η Ελληνική Πολιτεία για την Ομογένεια; Και «πού μπορεί να βοηθήσει;» «Και φυσικά πάντοτε σε αυτή την ερώτηση το θέμα είναι η παιδεία, διότι είναι ενα κεντρικό θέμα. Είναι τόσα πολλά που πρέπει να γίνουν κι άλλα που δεν πρέπει να γίνουν και επομένως είναι πάντοτε μια ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων, γόνιμων και ουσιαστικών. Τον ευχαριστώ για την παρουσία του εδώ, του ευχόμεθα καλή επιστροφή στην Ελλάδα, έχει ενα δύσκολο αλλά μεγάλο έργο και επομένως πάντοτε τους αδερφούς και μάλιστα τους ηγέτες στην Ελλάδα τους συνοδεύουν πάντοτε οι θερμές προσευχές μας».

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer