Ο στόχος του project είναι να θέσει σε εφαρμογή διαδικασίες συνεργασίας σε περιοχές με κοινή πολιτιστική κληρονομιά.
Συνάντηση εργασίας στο πρόγραμμα “VIS”
Κοινωνία
24/01/2014 | 16:13

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Valorization of the Common Identity around the Stone – VIS” στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Κεφαλονιάς,  πραγματοποιήθηκε Συνάντηση  Εργασίας από 21 έως 22 Ιανουαρίου 2014 στις Συνεδριακές Αίθουσες του Δημοτικού Θεάτρου «Κέφαλος».
Στις Συναντήσεις  Εργασίας συμμετείχαν εταίροι του Προγράμματος από την Ιταλία, και τη Ζάκυνθο και κύριος στόχος είναι  η «Αξιοποίηση της κοινής ταυτότητας γύρω από την πέτρα- VIS», που αποτελεί μέρος του ευρύτερου Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013» .
Ο γενικός στόχος, τον οποίο επιδιώκει το project «Valorisation of the common Identity around the Stone – V.I.S.» είναι να θέσει σε εφαρμογή διαδικασίες συνεργασίας, οι οποίες έχουν σαν αφετηρία τους παράγοντες, που είναι κοινοί στην πολιτιστική κληρονομιά των συμμετεχουσών περιοχών, για να ξεκινήσουν οι τοπικές αρχές κοινές δυναμικές για την υποστήριξη μιας αρμονικής ανάπτυξης στην περιοχή της Αδριατικής, ακολουθώντας κριτήρια βιωσιμότητας και σεβόμενοι τη διαφορετικότητα των ποικίλων κοινωνικών και πολιτιστικών ταυτοτήτων των τοπικών κοινοτήτων.
Ως εκ τούτου, με συνέπεια προς το γενικό του στόχο, το project, το συντονισμό του οποίου έχει η κ.Σοφία Γαρμπή, έχει τους παρακάτω συγκεκριμένους στόχους:
–    Να ενθαρρύνει στις περιοχές που συμμετέχουν, την καλλιτεχνική δημιουργία γύρω από την πέτρα, τον κοινό παρονομαστή στην ανάπτυξη των διαφορετικών – αλλά παρόμοιων – κοινωνικών και πολιτιστικών ταυτοτήτων των συμμετεχόντων.
–    Να προσφέρει στις τοπικές αρχές που συμμετέχουν στο project ένα κοινό και ενιαίο αντικείμενο εργασίας, το οποίο βασίζεται στην αξιοποίηση της επεξεργασίας της πέτρας σαν έκφραση των ποικίλων ιδιαιτεροτήτων των περιοχών της Αδριατικής και στην προώθηση και διάδοσή της, με τουριστικό-πολιτιστικό σκοπό και με παραγωγικό-επαγγελματικό σκοπό.
Στην Τελετή Έναρξης των Εργασιών ο Α/Δήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού κ.Ευάγγελος Κεκάτος υποδέχθηκε τους κ.κ.Σύνεδρους και αφού δέχθηκε συμβολικά δώρα από τους Ιταλούς Επισήμους προσέφερε Τιμητικές Πλακέτες εκ μέρους του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρου Παρίση.
Τέλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου “Mediteranneo” κ.Milena Markoutza Messaris ξενάγησε τους Ιταλούς Επίσημους στο Ιταλικό Μνημείο και το Μουσείο της Aqui.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer