Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας συμμετέχει στην απεργία που εξήγγειλε η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία για την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013
Συμμετέχουν στην απεργία και οι οδοντίατροι
Κοινωνία
05/11/2013 | 14:52

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας συμμετέχει στην απεργία που εξήγγειλε η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία για την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013.

Ο Κλάδος μας αντιμετωπίζει πρωτοφανές πρόβλημα επιβίωσης, καθώς η χώρα βυθίζεται στην ύφεση και την εξαθλίωση. Επιβαρυνόμαστε με εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές και διαρκώς εντεινόμενα φορομπηχτικά μέτρα, ενώ υφιστάμεθα τις επιπτώσεις της μαζικής φτωχοποίησης της κοινωνίας και της ισοπεδωτικής ανεργίας, η οποία στον τομέα μας ούτε καταγράφεται, ούτε επιδοτείται. Οι καινούργιες περικοπές στις δαπάνες υγείας αποδυναμώνουν τις δημόσιες δομές και απαξιώνουν ακόμη περισσότερο την οδοντιατρική περίθαλψη. Ο ελευθεροεπαγγελματίας οδοντίατρος πλήττεται ανηλεώς και οδηγείται στον αφανισμό, οι υπηρετούντες στο Ε.Σ.Υ. αμείβονται με μισθούς πείνας, οι εκπαιδευτικοί οδοντίατροι οδηγούνται σε απόλυση, το διδακτικό προσωπικό των Α.Ε.Ι. διαμαρτύρεται για οικονομική και λειτουργική ασφυξία.

Μετά την απόρριψη της αίτησής μας για ακύρωση της εγκυκλίου του Υπουργού Υγείας σχετικά με την εφαρμογή του Νόμου 3919/2011 («απελευθέρωση» των επαγγελμάτων), δίδεται η οδοντιατρική περίθαλψη βορρά στους επιχειρηματίες, με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις που αυτό συνεπάγεται για την υγεία του Ελληνικού πληθυσμού και για την επιβίωση του επαγγελματία, λειτουργού υγείας, οδοντίατρου.

Διεκδικούμε για το ασφαλιστικό μας ταμείο (ΤΣΑΥ, νυν Τομέας Υγειονομικών του ΕΤΑΑ) τα οφειλόμενα από την Πολιτεία ποσά (κοινωνικός πόρος, τριμερής χρηματοδότηση) καθώς και τις εργοδοτικές εισφορές. Διεκδικούμε δικαστικά την επαναφορά των «κουρεμένων» κεφαλαίων μας. Απαιτούμε τον εκσυγχρονισμό του Ταμείου και την εύρυθμη λειτουργία του. Ζητούμε από τον Υπουργό Εργασίας παρέμβαση για να μην αποδεκατιστεί περαιτέρω η σύνταξη των μονοσυνταξιούχων (να αποσυνδεθεί από την κύρια σύνταξη και να καταβάλλεται ανεξάρτητα, διαφορετικά να  επιστραφούν τα επιπλέον χρήματα που έχουν καταβληθεί για τις συντάξεις αυτές).

Επιζητούμε την συμμετοχή της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδία σε σοβαρή και αξιόπιστη διαβούλευση με την Πολιτεία, για όλα τα ζητήματα που έχουν επιπτώσεις στον κλάδο μας.

Για το ΔΣ του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας

Ο Πρόεδρος, Σπυρίδων Κομοποθέκρας-Κότσορος

Ο Γραμματέας, Διονύσιος Γαρμπής

odontiatros

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer