Με αφορμή τα 150 χρόνια της Ένωσης των νησιών μας με τη «μητέρα» Ελλάδα.
Συλλεκτικό νόμισμα των Ιονίων Νήσων
Πολιτισμός
28/09/2014 | 14:32
ο Δ.Σ. της  ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ,  βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει την έκδοση αναμνηστικού νομίσματος της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, με αφορμή την επέτειο των 150 χρόνων  της  ενσωμάτωσης των Ιονίων Νήσων με την Ελλάδα (1864 – 2014).

Το νόμισμα διατίθεται στην κυκλοφορία από 24 Σεπτεμβρίου 2014, σε ποσότητα  750.000 τεμαχίων, τα οποία εμφανίζουν περιμετρικά στον δακτύλιο του κέρματος τα 12 αστέρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στον εσωτερικό δακτύλιο (πυρήνα) του κέρματος σχέδιο επτάκτινου αστεριού με τις λέξεις:

150 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ
ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1864-2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

και το ανθέμιο (έμβλημα) του Ελληνικού Νομισματοκοπίου, ενώ ανάμεσα στις ακτίνες του αστεριού, απεικονίζονται τα σύμβολα των Επτανήσων.

Το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ανταποκρινόμενο στο αίτημα του ιδρύματος της ΤΡΑΠΕΖΑΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ, συνέβαλε στην έκδοση του αναμνηστικού νομίσματος σε μορφή καρτολίνας, με φωτογραφικό υλικό του γνωστού καλλιτέχνη Βλάσση Τσώνου, από το Μνημείο της Ένωσης των Επτανήσων στην Κέρκυρα.

Ευχαριστούμε  θερμά το τμήμα Makreting της ΤΡΑΠΕΖΑΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ, για την εξαιρετική συνεργασία στην έκδοση της “καρτολίνας” του αναμνηστικού νομίσματος, καθώς επίσης και τον εξαίρετο καλλιτέχνη Βλάσση Τσώνο για την άμεση και αφιλοκερδή αποδοχή του στην πρόσκλησή μας.

ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer