Θα συγχωνευθεί με άλλους δύο Φορείς Διαχείρισης της Πελοποννήσου σε νέο Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία “Φορέας Διαχείρισης Οικοσυστημάτων Δυτικής Πελοποννήσου και Κεφαλονιάς”
Συγχωνεύεται ο Φορέας Διαχείρισης Αίνου
Οικολογία
11/01/2013 | 23:43

Στις 09.01.2013 ψηφίστηκε στην ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων το νομοσχέδιο με τίτλο “Κατάργηση και συγχώνευση νομικών προσώπων του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα – Σύσταση Γενικής Γραμματείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις”. Το Άρθρο 9 του νομοσχεδίου, το οποίο ετέθη σε ονομαστική ψηφοφορία και ψηφίστηκε με 130 ψήφους υπέρ και 127 κατά, αφορούσε στη “Συγχώνευση και Κατάργηση Φορέων Προστατευόμενων Περιοχών”. Σύμφωνα με το εν λόγω Άρθρο, σε ένα έτος από την έναρξη ισχύος του νόμου, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου θα συγχωνευθεί με άλλους δύο Φορείς Διαχείρισης της Πελοποννήσου σε νέο Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία “Φορέας Διαχείρισης Οικοσυστημάτων Δυτικής Πελοποννήσου και Κεφαλονιάς”.

Η Πρόεδρος, το Δ.Σ. μαζί με το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, από την πρώτη στιγμή δημοσιοποίησης του εν λόγω σχεδίου νόμου, σύμφωνα με το οποίο μάλιστα αρχικά προτεινόταν η κατάργηση και όχι η συγχώνευση του Φορέα, έκαναν μεγάλο αγώνα ώστε να αποφευχθεί η κατάργηση του. Προς αυτόν τον σκοπό προέβησαν τόσο σε επίσημες ανακοινώσεις όσο και σε αλλεπάλληλες επαφές σε ανώτερο και ανώτατο επίπεδο, εντός και εκτός Κεφαλονιάς, επισημαίνοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να καταργηθεί ο Φορέας Διαχείρισης. Με αυτήν κυρίως τη προσπάθεια επετεύχθη τουλάχιστον η μη κατάργησή του.

Όμως, από τα πρώτα στάδια των επαφών με τους υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες κατέστη σαφές ότι, μόνο με την πλήρη αφαίρεση/κατάργηση του Άρθρου 9 από το νομοσχέδιο θα μπορούσε να αποφευχθεί και η συγχώνευση του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, δεδομένου ότι εξαρχής αντιμετωπίστηκε με πλήρη άρνηση η προοπτική διατήρησης της αυτονομίας του. Κατόπιν αυτού, ο Φορέας, συγχρόνως με τις ανωτέρω ενέργειες, ανέλαβε πρωτοβουλίες και συμμετείχε σε κάθε συντονισμένη προσπάθεια προς αυτόν τον σκοπό (συμμετοχή με σχετικές καταθέσεις απόψεων στην δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου, δημοσιοποίηση σχετικού ψηφίσματος, συμμετοχή σε ημερίδα της Ευρωβουλής, επιστολές προς τους αρμόδιους φορείς κ.λπ.).

Η Πρόεδρος, το Δ.Σ. και το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου επιθυμούν να ευχαριστήσουν και δημοσίως, για άλλη μια φορά, όλους εκείνους από τον πολιτικό κόσμο και τους απλούς πολίτες, οι οποίοι συνέδραμαν σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια τουλάχιστον να μην καταργηθεί ο Φορέας. Επιθυμούν, επίσης, να διαβεβαιώσουν ότι ανεξαρτήτως του νέου σχήματος διαχείρισης, θα συνεχίσουν να εργάζονται με την ίδια αγάπη και αφοσίωση για την προστασία και διαχείριση του Εθνικού Δρυμού Αίνου, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την απρόσκοπτη τήρηση του προγράμματος που έχει εγκριθεί και υλοποιείται για αυτόν το σκοπό.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ.
Γεωργία Καμάρη
Ομότ. Καθηγήτρια Παν/μίου Πατρών

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer