Κατά την τελετή ονοματοδοσίας του ανοιχτού θεάτρου στον Λιμενοβραχίονα Αργοστολίου και τα αποκαλυπτήρια του έργου του με τίτλο «Τέσσερα Προφίλ»
Συγκίνηση στην εκδήλωση για τον διάσημο Κεφαλλονίτη γλύπτη, Γεράσιμο Σκλάβο
Πολιτισμός
28/07/2016 | 17:49

Της Γιάννας Κουλουμπή

Έκδηλη ήταν η συγκίνηση των μελών της οικογένειας του διάσημου Κεφαλλονίτη γλύπτη Γεράσιμου Σκλάβου, χθες, 27 Ιουλίου 2016, κατά την τελετή ονοματοδοσίας του ανοιχτού θεάτρου στον Λιμενοβραχίονα Αργοστολίου και τα αποκαλυπτήρια του έργου του με τίτλο «Τέσσερα Προφίλ», μετά από προσφορά της οικογένειας στον Δήμο Κεφαλλονιάς.

Πλέον, το ανοιχτό θέατρο ονομάζεται «Γεράσιμος Σκλάβος» και είναι αποτέλεσμα ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στην μνήμη ενός από τους σημαντικότερους γλύπτες του 20ου αιώνα.  Παράλληλα, θα κοσμείται από ένα έργο με βαθύ νόημα, χαρακτηριστικό της τεχνοτροπίας του καλλιτέχνη.

Την τελετή οργάνωσε προσωπικά  ο Αντιδήμαρχος Ευάγγελος Κεκάτος, σε συνεργασία με την ΚΕΔΗΚΕ για τεχνικά θέματα,  ενώ ομόρφυναν με την παρουσία και τη φωνή τους οι μαθητές της παιδικής Χορωδίας της Γαλλικής Σχολής Αργοστολίου με μαέστρο τον Άγγελο Μουρελάτο και την πολύτιμη συνοδεία στο πιάνο του Γρηγόρη Βλαχούλη. Σημαντική ήταν και η παρουσία της υποψήφιας Δρ. στην αισθητική και ιστορία της τέχνης του Universite de Rennes 2, Δανάης Σπαθώνη, η οποία έκανε μια σύντομη, αλλά ουσιαστική αναφορά στη ζωή του Γεράσιμου Σκλάβου.

Χαιρετισμό απηύθυναν στην εκδήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, κ. Γιώργος Τζωρτζάτος, η Περιφερειακή Σύμβουλος, κα Σουζάνα Πεφάνη, καθώς και ο εκπρόσωπος της Βουλευτή κας Αφροδίτης Θεοπεφτάτου, κ. Γιάννης Βαρούχα. Όλοι συνεχάρησαν τον Δήμο Κεφαλλονιάς για την πρωτοβουλία και την τελετή, ενώ εξήραν και το έργο του Γεράσιμου Σκλάβου. Να συμπληρωθεί ότι ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος, και η Υπεύθυνη για τα Ιόνια Νησιά  Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κα Νίκη Κεραμέως, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στην εκδήλωση και απέστειλαν χαιρετισμό.

Ειδική αναφορά οφείλουμε να κάνουμε στον αδερφό του Γεράσιμου Σκλάβου, Παύλο, ο οποίος ανεβαίνοντας στο βήμα, εξέφρασε την επιθυμία να στηριχθεί η προσπάθεια δημιουργίας ενός μουσείου που θα τιμά το έργο του μεγάλου Κεφαλλονίτη γλύπτη. Μάλιστα, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη συγκίνησή του προς το τέλος την ομιλίας του, αναφερόμενος στον αδερφό του και τη ζωή του.  Ο κ. Παύλος Σκλάβος παρέλαβε από τον κ. Κεκάτο τιμητική πλακέτα του Δήμου Κεφαλλονιάς, ενώ δεν έκρυψε τη χαρά του όταν ο κ. Κεκάτος είπε από το βήμα ότι ο Δήμος Θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν, ώστε να αξιοποιηθεί στην πράξη το έργο αυτού το μεγάλου καλλιτέχνη.

Ολοκληρώνοντας, να αναφερθεί ότι το παρόν έδωσαν, ανάμεσα σε άλλους,  ο τέως Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής, ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χρήστος Λευκαδίτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Σκλάβος και ο διακεκριμένος μαθηματικός Αθανάσιος Φωκάς.

sklavos-apokaliptiria sklavos-apokaliptiria-2 sklavos-apokaliptiria-3 sklavos-apokaliptiria-4 sklavos-apokaliptiria-5 sklavos-apokaliptiria-7 sklavos-apokaliptiria-8 sklavos-apokaliptiria-9 sklavos-apokaliptiria-10 sklavos-apokaliptiria-11 sklavos-apokaliptiria-12 sklavos-apokaliptiria-13 sklavos-apokaliptiria-14 sklavos-apokaliptiria-15 sklavos-apokaliptiria-16 sklavos-apokaliptiria-17 sklavos-apokaliptiria-18 sklavos-apokaliptiria-19 sklavos-apokaliptiria-20 sklavos-apokaliptiria-21 sklavos-apokaliptiria-22 sklavos-apokaliptiria-23 sklavos-apokaliptiria-24 sklavos-apokaliptiria-25 sklavos-apokaliptiria-26 sklavos-apokaliptiria-27 sklavos-apokaliptiria-28 sklavos-apokaliptiria-29 sklavos-apokaliptiria-30 sklavos-apokaliptiria-31 sklavos-apokaliptiria-32 sklavos-apokaliptiria-33 sklavos-apokaliptiria-34 sklavos-apokaliptiria-35 sklavos-apokaliptiria-36 sklavos-apokaliptiria-37 sklavos-apokaliptiria-38 sklavos-apokaliptiria-39 sklavos-apokaliptiria-40 sklavos-apokaliptiria-41 sklavos-apokaliptiria-42 sklavos-apokaliptiria-43 sklavos-apokaliptiria-44 sklavos-apokaliptiria-45

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer