Απάντηση σε σχετικό δημοσίευμα...
Συγκέντρωση υπογραφών Γονέων 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου
Κοινωνία
27/02/2014 | 17:23

Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών/-τριών του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου, ότι συνεχίζεται η συγκέντρωση υπογραφών, με σκοπό τη σύγκλιση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ, από το Δ.Σ. του συλλόγου μας,  σύμφωνα με το 10ο Άρθρο του καταστατικού μας,  με θέμα ημερησίας διάταξης την λήψη αποφάσεων από το σώμα σχετικά με την επικείμενη μεταστέγαση του σχολείου μας σε αίθουσες Προκάτ, και συγκεκριμένα, ως προς τον καταλληλότερο για τα παιδιά μας, χώρο εγκατάστασης τους, ως συνέχεια των αποφάσεων που ελήφθησαν κατά την προηγούμενη Γενική Συνέλευση μας, που έλαβε χώρα στο ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ στις 15/2/2014.
Αναφορικά με το περιεχόμενο αλλά και το ύφος της απαράδεκτης χθεσινής (26/2/2014) ανακοίνωσης, που δημοσιεύεται στα τοπικά ΜΜΕ,  σχετικά με το ανωτέρω θέμα, η οποία υπογράφεται από το «Δ.Σ. του Συλλόγου Γον.-Κηδ. 2ου Γυμνασίου», είμαι υποχρεωμένος, επειδή θεωρώ ότι με εκθέτει προσωπικά και επώνυμα, να απαντήσω δημοσίως, στην πρόεδρο του Δ.Σ., αξιότιμη κυρία Ανθή-Μαρία Βαγγελάτου, τα εξής:
Είναι προφανές, για όποιον παρακολουθεί τις σχετικές ανακοινώσεις, αναφορικά με το 2ο Γυμνάσιο,  ότι ουδείς λόγος συνέτρεχε για την εν λόγω δημοσίευση στην οποία προβήκατε, καθώς η από 26-2-2014 πρόσκληση μου προς τους γονείς του 2ου Γυμνασίου, για συλλογή υπογραφών, ήταν ξεκάθαρο εξ’αρχής ότι δεν προερχόταν από το ΔΣ. Αντιθέτως το περιεχόμενο της ανακοίνωσής σας είναι ανακριβές και προσβλητικό προς το πρόσωπό μου, παρουσιάζοντας με ως ενεργούντα δόλια, ενάντια στη βούληση των γονέων του 2ου Γυμνασίου, και αποδίδοντάς μου (σκοπίμως;) δηλώσεις, που ουδέποτε τις εξέφρασα όπως παρουσιάζονται.
Με λυπεί και με προβληματίζει ιδιαίτερα, η διαπίστωση, δια της ανακοινώσεως σας αυτής, ότι  συγκαλέσατε σε συνεδρίαση Δ.Σ., επιλεκτικά, μόνο ορισμένα μέλη, μη ενημερώνοντας τουλάχιστον ένα μέλος του Δ.Σ. (τον γράφοντα), παραβαίνοντας έτσι ουσιώδη υποχρέωση σας, που απορρέει από το καταστατικό του συλλόγου μας (Άρθρο 13), πολλώ δε μάλλον, προκειμένου να εκδώσετε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεστε ονομαστικά στο πρόσωπο μου και μάλιστα με προφανές ύφος αποστασιοποίησης από τις καθ’ όλα σύννομες ενέργειες μου. Κυρία Βαγγελάτου, θεωρώ ότι οφείλετε είτε να ανακαλέσετε την εν λόγω ανακοίνωση, είτε να διορθώσετε την υπογραφή, βάζοντας μόνο το όνομα σας, και όποιου τυχόν άλλου μέλους συμφώνησε στην σύνταξη της, καθώς δεν προέκυψε από νόμιμη σύγκλιση του Δ.Σ.. Σε κάθε περίπτωση, αφήνω στους αναγνώστες τα συμπεράσματα για την ενέργειά σας αυτή.
Το γεγονός της διπλής γονικής ιδιότητάς μου, δηλ. να είμαι γονέας ταυτόχρονα μαθήτριας του 4ου Δημοτικού καθώς επίσης και του 2ου Γυμνασίου, όπως συμβαίνει και με πολλούς άλλους γονείς του 2ου Γυμνασίου, δεν αποτελεί «ασυμβίβαστο» στη συμμετοχή μου στα δύο συλλογικά όργανα γονέων. Ενδιαφέρομαι εξίσου για όλα τα παιδιά μου να φοιτήσουν σε κατάλληλα χωροθετημένο σχολείο, όπως το κρίνω εγώ. Εξ’ άλλου για όποιον παρακολουθεί τις εξελίξεις, η σχετική επιδίωξη του 4ου Δημοτικού είναι πασίγνωστη, και έχει καταστεί δημοσίως σαφής, σε γονείς και αρμόδιους, ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΤΕΡΟ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.  Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί κρυφή προσωπική μου επιδίωξη, όπως παρουσιάζετε με την ανακοίνωση σας.
Αντίστοιχα, ως γονέας μαθήτριας του 2ου Γυμνασίου, τόσον εγώ όσον και πολλοί άλλοι γονείς, θεωρούμε ότι, είναι σημαντικό να εκφραστεί η βούληση της πλειοψηφίας των μελών με νέα Γενική Συνέλευση. Εάν οι γονείς θέλουν Γενική Συνέλευση, θα υπογράψουν. Εάν πάλι όπως διατείνεστε, κυρία Βαγγελάτου, είναι ικανοποιημένοι με την απόφαση της προηγούμενης (δηλ. «σε Προκάτ όπου υποδειχθεί από τους αρμοδίους») απλά δεν θα υπογράψουν. Γιατί ουδέποτε ελήφθη απόφαση, από την Γενική Συνέλευση του συλλόγου του 2ου Γυμνασίου, της 15ης Φεβρουαρίου 2014, στο ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, περί προτίμησης εγκατάστασης του 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ στα συγκεκριμένα Προκάτ του ΞΕΝΙΑ, όπως ανακριβέστατα ισχυρίζεστε. Ούτε στο κοινό, με τον διευθυντή του σχολείου, Δελτίο Τύπου, της ίδιας ημέρας, αναφέρεται κάτι τέτοιο, αλλά πολύ περισσότερο ούτε και στα πρακτικά. Αντιθέτως, αυτό που έχει αποφασιστεί μόνο είναι απλά «μεταστέγαση σε Προκάτ όπου υποδειχθεί από τους αρμοδίους».
ΚΑΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΓΟΝΕΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ. ΚΑΙ Ο ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟΣ.
Με κάθε επιφύλαξη,

Γεράσιμος Γιακουμάτος
Μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Σχ. Αργοστολίου
Πρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχ. Αργοστολίου

b_gymnasio

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer