Zήτησαν την ενεργή παρέμβαση του Υπουργείου, ώστε να αποσοβηθεί η καταστροφική για την τοπική οικονομία και κοινωνία, απαλλοτρίωση
Στο υπουργείο Περιβάλλοντος Θόδωρος-Παρίσης-Θεοπεφτάτου για τις απαλλοτριώσεις στο αεροδρόμιο
Πολιτική
04/10/2016 | 15:50

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη και την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου, Χριστίνα Μπαριτάκη, πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, την βουλευτή Κεφαλονιάς-Ιθάκης Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, το Δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση και τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Σπύρο Σπύρου.
Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την επαπειλούμενη απαλλοτρίωση 315 στρεμμάτων στην περιοχή του αεροδρομίου Κεφαλονιάς. Η αντιπροσωπεία ανέλυσε τις θέσεις της, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κατέθεσαν τις αποφάσεις των συμβουλίων τους και ζήτησαν την ενεργή παρέμβαση του Υπουργείου, ώστε να αποσοβηθεί η καταστροφική για την τοπική οικονομία και κοινωνία, απαλλοτρίωση.

Παράλληλα ζήτησαν από τον Αν. Υπουργό την υλοποίηση νέας πολιτικής περιβαλλοντικής αδειοδότησης στην περιοχή του αεροδρομίου, που θα περικλείει οπωσδήποτε την ουσιαστική δημόσια διαβούλευση, με στόχο τον καθορισμό των πραγματικών αναγκών του αεροδρομίου.

Το Υπουργείο, δια της Γενικής Γραμματέως Χρ. Μπαριτάκη, ανέλαβε την υποχρέωση να μελετήσει το ιστορικό από το 1995 και εντεύθεν και σε συνεννόηση με τα θεσμικά όργανα της περιοχής και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, να δοθεί η προσήκουσα λύση.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer