Εξετάστηκε διεξοδικά η πορεία όλων των έργων που υλοποιούνται έως αυτή τη στιγμή στο νομό μας, καθώς και τα προταθέντα υπό ένταξη έργα που θα εισέλθουν στο ΕΣΠΑ.
Στο τραπέζι όλα τα μεγάλα έργα της Κεφαλονιάς
Πολιτική
05/05/2011 | 16:07

Με τη παρουσία όλων των περιφερειακών συμβούλων, περιφερειακών παραγόντων, την διαχειριστική αρχή, τους Αποστολόπουλο, Σπύρου, Παρίση, Κουρή, Σαρδελή και άλλους, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη και εξετάστηκε διεξοδικά η πορεία όλων των έργων που υλοποιούνται έως αυτή τη στιγμή στο νομό μας, καθώς και τα προταθέντα υπό ένταξη έργα που θα εισέλθουν στο ΕΣΠΑ.

Μάλιστα κατά τη συνεδρίαση, ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής έδωσε ένα περιφερειακό αναπτυξιακό πρόγραμμα στους παραβρισκόμενους και ζήτησε να του εκθέσουν τις απόψεις τους καθώς και τις προτάσεις τους.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Περιφέρειας αναφέρει τα εξής:

“Σε ευρεία σύσκεψη, που έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς με θέμα τα έργα του ΕΣΠΑ, προήδρευσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου.

   Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Τάσος Αποστολόπουλος, οι αντιπεριφερειάρχες Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Σωτήρης Κουρής και Μικρών Νησιών, Σμαράγδα Σαρδελή, περιφερειακοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρός Παρίσης, ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής, Πέτρος Οικονόμου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

   Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν όλα τα έργα που έχουν ενταχθεί (όπως πρόσφατα το υδρευτικό Αργοστολίου), κυρίως δε εκείνα που δρομολογούνται προς ένταξη και απαιτούν ωρίμανση.

   Ενδεικτικά: Εξετάστηκε η δυνατότητα ωρίμασης και ένταξης των έργων: Οδικό δίκτυο Σάμης – Καραβόμυλου, βιολογικός σταθμός και αποχετευτικό δίκτυο Ληξουρίου, αναβάθμιση του ΧΥΤΑ και ανακατασκευή των τριών κυττάρων, αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων στο υδρευτικό δίκτυο Ληξουρίου, καθώς και επέκταση του Δημοτικού Γηροκομείου στο Αργοστόλι.

Απεμπλοκή για τη γέφυρα «Δεβοσέτου»

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως ανακοινώθηκε στη σύσκεψη, βγήκε η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και το δημόσιο κέρδισε την αίτηση αναστολής, σε σχέση με το έργο αναστύλωσης της γέφυρας «Δεβοσέτου».

   Έτσι το έργο μπορεί να προχωρήσει κανονικά χωρίς να περιμένει την επιδίκαση της αίτησης ακύρωσης.

   Μετά το πέρας της σύσκεψης, οι συμμετέχοντες μετέβησαν στο Δημαρχείο Αργοστολίου, όπου είχαν, επίσης, στενή συνεργασία με το Δήμαρχο”.

spurou-kouris

apostolopulos-kouris-spurou

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer