Κατά την διάρκεια της συνάντησης αναλύθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν στο νησί μας και αποφασίστηκε η συνέχιση των δημοπρατήσεων έργων άμεσης ανάγκης.
Στο τραπέζι του Υπουργείου Υποδομών τα μεγάλα έργα της Κεφαλονιάς
Πολιτική
15/10/2014 | 17:58

Πραγματοποιήθηκε σήμερα μία μεγάλη τεχνική συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων έργων κ. Στράτου Σιμόπουλου ενώ στην συνάντηση συμμετείχαν όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Υπουργείου οι σχετικές με τα έργα αποκατάστασης των σεισμών στην Κεφαλονιά.
Από την πλευρά του Δήμου συμμετείχαν στην σύσκεψη ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, ο Αντιδήμαρχος Έργων Διονύσης Λυκούδης, η Διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ευρυδίκη Παπαδήμα, ο Προιστάμενος κ. Μ. Τουμάσης καθώς και η κ. Λουκέρη από την Πολιτική Προστασία και ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Δ. Μεσσάρης.
Από την πλευρά της Περιφέρειας συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Δρακουλόγκωνας καθώς και η Διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ι. Τζαννετάτου.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης αναλύθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν στο νησί μας και έχουν σχέση με το Υπουργείο Υποδομών και αποφασίστηκε η συνέχιση των δημοπρατήσεων έργων άμεσης ανάγκης, ενώ εκτιμήθηκε η μέχρι σήμερα πορεία των έργων που έχουν ήδη δημοπρατηθεί.

ypomedi1
Αποφασίστηκε η έλευση των αρμοδίων υπηρεσιών στην Κεφαλονιά την επόμενη εβδομάδα προκειμένου από κοινού με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου να εξεταστεί ενδελεχώς ολόκληρο το δημοτικό οδικό δίκτυο του νησιού όπου υπάρχει ανάγκη παρέμβασης, σε σημεία που έχουν υποστεί ζημιές από τους πρόσφατους σεισμούς. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εκτός από τις τρεις μεγάλες δημοπρατήσεις που έχουν γίνει θα υπάρξει και μία τέταρτη δημοπράτηση από το Υπουργείο Υποδομών που θα αφορά πλέον στο δημοτικό οδικό δίκτυο και όχι στο περιφερειακό.
Στα πλαίσια αυτά η Δημοτική Αρχή ζήτησε από το Υπουργείο Υποδομών ένα πρόσθετο κονδύλι της τάξης των 5.000.000 ευρώ που θα αφορά στην αποκατάσταση των δρόμων εντός της πόλης του Ληξουρίου καθώς και των κοινόχρηστων χώρων της πόλης.

ypomedi2
Συζητήθηκαν τα θέματα του έργου στο λιμάνι του Ληξουρίου καθώς του έργου στο λιμάνι του Αργοστολίου. Σε ότι αφορά στο λιμάνι του Ληξουρίου έχει ήδη εγκατασταθεί ο εργολάβος ενώ σε ότι αφορά στο λιμάνι του Αργοστολίου δημοπρατείται από το Υπουργείο η μελέτη του προκειμένου σύντομα να υπάρξει ανάδοχος. ‘Ηδη ο Δήμος Κεφαλλονιάς έχει αναθέσει στο Υπουργείο την εκπόνηση της μελέτης του masterplan και για τα δύο λιμάνια και σήμερα παρουσιάστηκε το Τεχνικό Δελτίο το οποίο εκπονήθηκε για την δημιουργία του νέου masterplan. Στο νέο masterplan θα υπάρχει η δυνατότητα του ελλιμενισμού και κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι του Ληξουρίου ενώ εντάσσεται σε αυτό και το αίτημα της Δημοτικής Αρχής, η δημιουργία «μπαστουνιού» μέσα στην λιμνολεκάνη του κόλπου του Αργοστολίου, κάτι που θα μετατρέψει ουσιαστικά το λιμάνι σε μαρίνα.

ypomedi5
Εξάλλου συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν στις αποζημιώσεις των πληγέντων από τους σεισμούς, εντοπίστηκαν κάποια ζητήματα στην καθυστέρηση της διεκπεραίωσης των φακέλων από την Τ.Α.Σ και δόθηκε εντολή από τον Γενικό Γραμματέα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες έτσι ώστε οι περίπου 800 αιτήσεις που υπάρχουν υπό την μορφή φακέλων (έχουν ήδη διεκπεραιωθεί οι 250) να διεκπεραιωθούν άμεσα ώστε να δοθούν οι αποζημιώσεις.
Επίσης συζητήθηκαν και άλλα επιμέρους θέματα όπως ο δρόμος στο Καλόν Όρος, η πορεία του έργου του Χάρακα καθώς και οι κατεδαφίσεις των επικίνδυνων κτιρίων όπου εκεί όντως υπάρχει μία καθυστέρηση αλλά σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα της δημοπράτησης που διενεργεί ο Δήμος Κεφαλλονιάς.
Στην συζήτηση, εκτός από τους παράγοντες του ΥΠΟΜΕΔΙ, συμμετείχε και ο ΟΣΚ και έτσι αναλύθηκε η πορεία της εκπόνησης των μελετών για την αποκατάσταση των σχολείων και σύμφωνα με το αποτέλεσμα θα είμαστε έτοιμοι να δημοπρατήσουμε τα σχολεία τον πρώτο μήνα του 2015 Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μέσα στον προσεχή Ιανουάριο θα προχωρήσουμε σε δημοπρατήσεις όλων των έργων που αφορούν στα σχολεία αφού ολοκληρώνονται οι μελέτες τους. Να σημειωθεί ότι η καθυστέρηση της εκπόνησης των μελετών υπήρξε γιατί απαίτησε η Δημοτική Αρχή να μην γίνει απλά αποκατάσταση των σχολείων αλλά οι μελέτες να εκπονηθούν με τον νέο ισχύοντα αντισεισμικό κανονισμό, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα και πιο δαπανηρή μελέτη και πιο δαπανηρό έργο. Αυτό το αποδέχθηκε το ΥΠΟΜΕΔΙ αν και υποχρέωσή του ήταν να αποκαταστήσει απλά και μόνο τις βλάβες.
Η συνάντηση αυτή έγινε σε πολύ καλό κλίμα και διαπιστώθηκε για άλλη μία φορά ότι το ΥΠΟΜΕΔΙ έχει σαφείς εντολές από τον Υπουργό του να προχωρήσουν οι διαδικασίες το ταχύτερο δυνατόν και υπάρχει μία προσωπική επιμέλεια στα ζητήματα αυτά από τον Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοίδη που την έδειξε έμπρακτα για άλλη μία φορά σήμερα.
Μετά το τέλος της συνάντησης και αφού τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν στο νησί μας , ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης και ο Αντιδήμαρχος Διονύσης Λυκούδης είχαν ιδιαίτερη συνάντηση με τον Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Κατά την διάρκεια της συνάντησης αναλύθηκαν θέματα και αποτελέσματα της Τεχνικής Συνάντησης και αντλήθηκαν δεσμεύσεις από τον Υπουργό προκειμένου να προχωρήσουμε εκτός από τα έργα αποκατάστασης των σεισμών και σε έργα ποιοτικής αναβάθμισης στους τομείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών στην Κεφαλονιά.

ypomedi6

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer