Δεδομένου ότι για την εγκατάσταση του βιολογικού καθαρισμού εκκρεμούν τόσο η χωροθέτηση όσο και η αδειοδότηση και η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου, πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα
Στο Τοπικό Συμβούλιο του Φισκάρδου παρευρέθηκε η Θεοπεφτάτου
Πολιτική
24/11/2014 | 20:46

Στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Φισκάρδου παραβρέθηκε σήμερα η Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, με θέμα την εγκατάσταση  βιολογικού καθαρισμού της περιοχής. Σήμερα, ο ιστορικός παραδοσιακός οικισμός του Φισκάρδου δε διαθέτει μονάδα βιολογικού  καθαρισμού. Η λειτουργία του υφιστάμενου  αποχετευτικού δικτύου δημιουργεί πολλά προβλήματα στους κατοίκους και τους επισκέπτες του οικισμού.

Για την εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού του Φισκάρδου, για την οποία ο Δήμος επέλεξε τη λύση της τεχνολογίας compact, έχει προβεί στην προμήθεια του σχετικού εξοπλισμού, χωρίς όμως να έχει διασφαλιστεί ο χώρος που θα τοποθετηθεί. Η αδειοδότηση για την ομαλή λειτουργία του, παραμένει σε εκκρεμότητα παρά την αναγκαιότητά του για την προστασία του παραδοσιακού οικισμού.

Δεδομένου ότι για την εγκατάσταση του βιολογικού καθαρισμού εκκρεμούν τόσο η χωροθέτηση όσο και η αδειοδότηση και η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου, πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα από το Δήμο Κεφαλονιάς ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική και λιγόγερο προβληματική η λειτουργία του υφιστάμενου συστήματος διάθεσης των λυμάτων στην περιοχή.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer