Μήνυμα Συμπαράστασης προς την Κεφαλονιά, του διάσημου Τενόρου.
Στο πλευρό της Κεφαλονιάς ο Bocelli
Κοινωνία
28/03/2014 | 16:19

Με εξαιρετική τιμή, ο Α/Δήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού κ.Ευάγγελος Κεκάτος, έλαβε το Μήνυμα Συμπαράστασης προς την Κεφαλονιά, του διάσημου Τενόρου κ.Andrea Bocelli.

«Αγαπητοί μου φίλοι, συμπολίτες (όπως από πέρυσι έχω την τιμή να είμαι σε θέση να σας αποκαλώ), έχω παρακολουθήσει με ανησυχία την διαδοχή των γεγονότων σχετικά με την δύσκολη δοκιμασία που, για πάνω από ένα μήνα είστε αναγκασμένοι να περνάτε.

      Εκτός από μία σιωπηλή προσευχή, μέσω της οποίας εγώ και η οικογένειά μου σας θυμόμαστε κάθε μέρα, θα ήθελα να εκφράσω με αυτές τις λίγες γραμμές την αλληλέγγυα και στοργική συμμετοχή μου.

     Η γη τρέμει αλλά όχι οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς. Γνωρίζω τη δύναμη της ψυχής σας  και την ιδιοσυγκρασία σας καθώς και την δραματική εμπειρία σας της ταραχώδους και βίαιης φύσης.

   Έχετε συνηθίσει να αντιδράτε. Ξέρω ότι δεν υποκύπτετε σε απόγνωση ή απογοήτευση και εύχομαι ότι σύντομα, πολύ σύντομα, η αστάθεια που αντιμετωπίζετε να μετατραπεί σε απλή ανάμνηση.

    Μέσα στην ατυχία αυτού του εξαντλητικού νέου σεισμικού γεγονότος που προκάλεσε σοβαρές ζημιές, γνωρίζω ότι η κατάσταση στο νησί παραμένει υπό έλεγχο.

   Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός, το οποίο οφείλεται στην εκ μέρους σας σωστή αξιοποίηση της γνώσης των πατέρων σας, με την ανέγερση γερών και ειδικά κατασκευασμένων κτηρίων , καθ’όσον  ζείτε σε ένα υπέροχο νησί που χαρακτηρίζεται από αυτή τη γεωλογική ιδιομορφία. Χάρη στο Θεό και την προνοητικότητα των κατοίκων της, η Κεφαλονιά σήμερα δεν θρηνεί θύματα .

  Χαιρετώντας σας  και αγκαλιάζοντάς σας, έρχεται στη μνήμη  μου η γενναιοδωρίας σας να μου απονείμετε τον τόσο σημαντικό για μένα τίτλο του επίτιμου Πολιτιστικού Πολίτη.

   Οι αξίες σας της μνήμης  και της αλληλεγγύης είναι η βάση ενός πολιτισμού στον οποίο  είμαι περήφανος ν’ ανήκω.»

                                                                                                      Andrea Bocelli

Ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρος Παρίσης, ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον κ.Andrea Bocelli για την ευαισθησία του να συμπαρασταθεί στο Νησί και του επιβεβαιώνει την Πρόσκληση, που του έχει ήδη απευθύνει μέσω του κ.Κεκάτου,  να επισκεφθεί σύντομα την Κεφαλονιά.

Ξεχωριστές ευχαριστίες ανήκουν στην Ιταλίδα Δημοσιογράφο κ.Elisabetta Giudrinetti, η οποία  επιμελήθηκε ευγενώς και με επιτυχία την συνεργασία του Δήμου Κεφαλονιάς με τον κ.Andrea Bocelli.

Επίσης ευχαριστίες ανήκουν και στην κ.Milena Markoutza Messari, η οποία φρόντισε για την μετάφραση του «Μηνύματος Συμπαράστασης».

boceli

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer