Στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους φαίνεται ότι έχει παραπέμψει την υπόθεση ο Υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Στο Νομικό Συμβούλιο η υπόθεση με το «Νήσος Κεφαλονιά»
Κοινωνία
05/11/2013 | 08:37

Στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους φαίνεται ότι έχει παραπέμψει την υπόθεση με το πλοίο «Κεφαλονιά» ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος θέλει να εντάξει το καράβι στη γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης, ωστόσο εμπόδιο αποτελεί η Νομοθεσία.
Σύμφωνα με αυτή, μετά τις 24 Απριλίου του 2014 θα μπορεί το συγκεκριμένο πλοίο να κάνει δρομολόγια, όμως ο Υπουργός επιθυμεί τη δημιουργία ανταγωνισμού από τώρα, κάτι εξάλλου που είχε επισημάνει και στον Δήμαρχο, Στέλιο Μποζίκη, αλλά και στον Αντιπεριφερειάρχη, Διονύση Μυλωνά, με τους οποίους συναντήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο γραφείο του.
Ν. Κοκάλας: «Γνωρίζουμε μόνο για την Κοινοπραξία»
Ερωτηθείς για το θέμα αυτό, ο Λιμενάρχης Ζακύνθου, Νίκος Κοκάλας, υποστήριξε πως έχουν έρθει δρομολόγια μόνο για τα πλοία της Κοινοπραξίας και μάλιστα αυτά έχουν ισχύ μέχρι τον Οκτώβριο του 2014.
Παράλληλα, ο Λιμενάρχης υπογράμμισε πως η Υπηρεσία του εφαρμόζει πάντοτε αυτά που αναφέρονται στα έγγραφα του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.
Μ. Τσουκαλάς: «Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω»
Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων θαλάσσης, Μάρκος Τσουκαλάς, υποστήριξε ότι… το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, κάτι που σημαίνει ότι θεωρεί σίγουρη τη δρομολόγηση του πλοίου «Κεφαλονιά» στη γραμμή.
«Είναι ένα διαδικαστικό ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί και θεωρώ πως αυτό θα γίνει το αργότερο σε 10 ημέρες. Ο κ. Βαρβιτσιώτης έχει υπογράψει για το πλοίο «Κεφαλονιά» και ήδη η ιδιοκτήτρια εταιρεία φτιάχνει τα γραφεία της, ούτως ώστε ο κόσμος να βγάζει το εισιτήριό του και να πληρώνει 50% λιγότερο, όπως έχει υποσχεθεί ο επενδυτής. Ο ανταγωνισμός θα βελτιώσει την κατάσταση στη γραμμή και αυτό είναι κάτι που θα το διαπιστώσουν όλοι οι Ζακυνθινοί» τόνισε ο κ. Τσουκαλάς.

nhsos_kefalonia7

 

Πηγή: Ημέρα τση Ζάκυνθος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer