Θα προσφέρει πρωινό και δείπνο στους πληγέντες.
Στο Ληξούρι το «Aegean Paradise» που θα φιλοξενήσει 600 άτομα
Κοινωνία
10/02/2014 | 12:48

Ξεκινούν σήμερα οι δευτεροβάθμιοι έλεγχοι στα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές από το σεισμό των 5,7 Ριχτερ στην Κεφαλονιά προκειμένου να κριθεί ποιοι θα λάβουν το επίδομα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για στέγαση θα δοθεί επίδομα ενοικίου από 300 έως 500 ευρώ σε οικογένειες, που κατοικούσαν σε ιδιόκτητο σπίτι και έχει υποστεί ζημιές, ανάλογα με τον αριθμό των μελών τους, για δύο έτη. Αντίστοιχη επιδότηση ενοικίου θα δοθεί και στους ενοικιαστές, αλλά μόνο για έξι μήνες.

Επίσης δικαίωμα επιδότησης ενοικίου έχουν και όσοι φιλοξενούνται από συγγενείς τους, με την υποχρέωση να παρουσιάσουν σχετική βεβαίωση. Η συνολική δαπάνη για επιδότηση ενοικίου θα ανέλθει στα 16 εκατομμύρια ευρώ.

Το πρόγραμμα Στεγαστικής Συνδρομής θα περιλαμβάνει 80% κρατική αρωγή και 20% άτοκο δάνειο. Η δαπάνη για αποκατάσταση ζημιών θα ανέλθει 47 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ έφτασε χθες στο νησί το κρουαζιερόπλοιο «Aegean Paradise» το οποίο αναμένεται να φιλοξενήσει 600 άτομα, στα οποία θα προσφέρει πρωινό και δείπνο στους πληγέντες.

krouazieroploio-polemiko

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer