Για τον εορτασμό της εθνικής επετείου και του Ευαγγελισμού
Στο Ληξούρι και στην Ευαγγελίστρια στα Φαρακλάτα ο Γιώργος Καλούδης
Πολιτική
26/03/2014 | 10:55

Ο  Γιώργος Καλούδης  παραβρέθηκε για τον εορτασμό της 25ης Μάρτη στο πολύπαθο Ληξούρι.

Κανένας υπουργός στο Ληξούρι, κανένας υφυπουργός στο Ληξούρι, κανένας Γραμματέας υπουργείου στο Ληξούρι.

Η πασαρέλλα υπουργών για λίγες ώρες (μετά τον καταστρεπτικό σεισμό) για να παίξουν στα αθηναικά κανάλια, για να κερδίσουν πανελλήνια συμπάθεια και προβολή προς ίδιον όφελος, τέλειωσε.

Οι περισσότερες υποσχέσεις ανεκπλήρωτες. Οι Ληξουριώτες εγκαταλελειμμένοι στα προβλήματά τους επιβίωσης !. Οι υπουργοί εξαφανισμένοι. !

Και ο υπουργός των πολλαπλών υποσχέσεων κ. Μιχελάκης, δεν ήλθε στη Κεφαλλονιά, για να μην απολογηθεί για τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της κυβέρνησης !

Στη Κέρκυρα που πήγε ο κ.Μιχελάκης απολογήθηκε για τις πολλές ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του, για τη μη χρηματοδότηση των ΟΤΑ, και για τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του για…3 ή 5 Δήμους;

Το απόγευμα παρακολούθησε τη θεία λειτουργία στον ιερό Ναό της Παναγίας της Ευαγγελίστριας στα Φαρακλάτα της Κεφαλλονιάς και στη συνέχεια ακολούθησε τη λιτάνευση της ιερής και θαυματουργής  εικόνας της Παναγίας.

Η κοινωνία των Φαρακλάτων  και η εκκλησία της Κεφαλλονιάς τίμησαν με μνημόσυνο και δέηση τη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτη Κέρκυρας  και  τοποτηρητή της Μητρόπολης Κεφαλλονιάς Πολύκαρπου , στο σημείο όπου έπεσε νεκρός από καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια της λιτανείας αυτής στις 25 Μάρτη 1984. Στο σημείο αυτό η Κοινότητα Φαρακλάτων και η εκκλησία μας ανήγειραν Προσκυνητάρι και τοποθέτησαν τη φωτογραφία του Πολύκαρπου με μαρμάρινη επιγραφή. Ήταν πράγματι ένας άγιος άνθρωπος ο Πολύκαρπος και πέτυχε μέσα σε δύο χρόνια, μετά τα περίφημα Προκοπικά, να επαναφέρει τη γαλήνη και την ηρεμία στη κοινωνία και στην εκκλησία της Κεφαλλονιάς.(συνημμένες φωτο)

Η λιτανεία των Φαρακλάτων είναι εντυπωσιακή και έχει τα εξής χαρίσματα:

Είναι η πρώτη λιτανεία της άνοιξης σε όλα τα Επτάνησα.

Είναι η μόνη λιτανεία όπου τελείται δέηση στη μνήμη ενός Μητροπολίτη,του μητροπολίτη Πολύκαρπου που έπεσε την ώρα του καθήκοντός του.

Είναι η μόνη λιτανεία που τελείται δέηση στη μνήμη και μπροστά στο Μνημείο  5 πολεμιστών των Φαρακλάτων που έπεσαν την ώρα της μάχης του πατριωτικού εθνικοαπελευθερωτικού  αγώνα του 1912-13.

Είναι η μόνη λιτανεία όπου τελείται δέηση μπροστά από την ελιά από τα κλαδιά της οποίας οι Γερμανοί φασίστες το 1943 κρέμασαν τον αγωνιστή Άγγελο Διονυσίου Κωνσταντάκη.

parelash kaloydhs

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer