Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι συνδιοργανωτής του Συνεδρίου.
Στο Ι’ Διεθνές Πανιόνιο Συνέδριο ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων
Πολιτική
01/05/2014 | 10:43

Στην έναρξη των εργασιών του Ι’ Διεθνούς Πανιονίου Συνεδρίου συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου, ο οποίος, στο σύντομο χαιρετισμό του και απευθυνόμενους αφενός στους διοργανωτές και αφετέρου στους συνέδρους και προσκεκλημένους του Συνεδρίου, αναφέρθηκε και στο ενωτικό για την Περιφέρεια χαρακτήρα του Συνεδρίου.
Επίσης, ο κ. Σπύρου, έκανε λόγο για τη δυναμική της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και στο πλαίσιο συμμετοχής της στη Μακροπεριφέρεια Αδριατικής Ιονίου, τονίζοντας ότι και το Συνέδριο αυτό, με τις διεθνείς συμμετοχές ανοίγει δρόμους για συνεργασίες με χώρες του εξωτερικού και καθιστά την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μια εξωστρεφή οντότητα.

«Με ιδιαίτερη χαρά», είπε ο Περιφερειάρχης, «υποδέχομαι στη φιλόξενη Περιφέρειά μας και στην έδρα της, στην Κέρκυρα, τους σημαντικούς – ομιλήτριες και ομιλητές – του Πανιόνιου Συνεδρίου, που συμπίπτει με την επέτειο των 150 χρόνων από την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα.
Ως πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων είχα την τιμή να υπηρετήσω το θεσμό σε μια νησιωτική Περιφέρεια για την οποία πάλεψα να συνδέσω και πολιτιστικά, με ανταλλαγές και με τη συνδιοργάνωση πολλών πολιτιστικών εκδηλώσεων, γιατί είναι γνωστό ότι η ταυτότητα της Περιφέρειάς μας ορίζεται, κυρίως, από τον ιδιότυπο Επτανησιακό Πολιτισμό.
Είμαι σίγουρος ότι οι εξαίρετοι προσκεκλημένες και προσκεκλημένοι, σύνεδροι, θα ρίξουν με τις εισηγήσεις τους άπλετο φως στα ιστορικά, κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα του παρελθόντος και θα αποκομίσουμε γνώσεις για την ιστορία του τόπου μας.
Θέλω να συγχαρώ την Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, καθώς και την Αναγνωστική Εταιρεία Κέρκυρας, για την οργάνωση αυτού του Συνεδρίου και των πολιτιστικών εκδηλώσεων που το συνοδεύουν, να ευχηθώ καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου και να σας διαβεβαιώσω ότι είμαι σύμμαχος των προσπαθειών σας όχι μόνο να διατηρείτε αλλά και να προάγετε το επτανησιακό πολιτισμό μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι συνδιοργανωτής του Συνεδρίου.

spurou

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer