Είναι η δέκατη επίσκεψη του επικεφαλής της "Επτανησιακής Αναγέννησης" στο Ληξούρι από τον πρώτο σεισμό
Στο Γηροκομείο Ληξουρίου ο Καλούδης
Πολιτική
07/05/2014 | 21:37

Από το εγκαταλελειμμένο Γηροκομείο Ληξουρίου, που υποτίθεται ότι στεγάζεται στο Γήπεδο μπάσκετ Ληξουρίου, ξεκίνησε τη περιοδεία του ο Επικεφαλής της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ στο ΠΣΙΝ και υπ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιώργος Καλούδης, με τον υπ. Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλλονιάς Νικόλα Μεσσάρη, και τους υποψήφιους Περιφερειακούς Σύμβουλους Γιάννη Απέργη, Κατερίνα Μοσχοπούλου, Στέλιο Στεφανάτο, (Ευθύμιο) Άκη Κοκόση και Σταύρο Ρόκκο.

Είναι η 10η Δέκατη επίσκεψη Καλούδη στο Ληξούρι από τον 1ο σεισμό.
Από την επιτόπια αυτοψία αλλά και από τη συζήτηση με τη Διευθύντρια του Γηροκομείου και τους ανθρώπους της 3ης ηλικίας προέκυψαν τα εξής:
Το κτίριο του Γηροκομείου Ληξουρίου κατεστράφη και δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα.
Ενώ οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας στεγάζονταν σε αξιοπρεπέστατα μονόκλινα ή δίκλινα δωμάτια, τώρα οι 34 στεγάζονται σε 2 πολυπληθείς θαλάμους  με 17 άτομα σε κάθε θάλαμο. Εικόνες Αφρικής. Θέλουμε να γυρίσουμε στο Γηροκομείο μας, θέλουμε τα σπίτια μας, ζητούν οι συμπολίτες μας.
Το κράτος μέχρι σήμερα και η Περιφέρεια, δεν έχουν δώσει ούτε ένα ευρώ για τη συντήρηση και σίτιση των συνανθρώπων μας. Στηρίζεται σε προσφορές και δωρεές ιδιωτών.
Οι εργαζόμενοι απλήρωτοι από τον Γενάρη.
Και το τραγικότερο όλων: Το κράτος και η κυβέρνηση των κ.κ. Γκερέκου, Σπύρου, κλπ καναλαρχών και ολιγαρχών της Αθήνας, επέβαλε στο Γηροκομείο Ληξουρίου φορολογία ως φόρο εισοδήματος, ποσού 68.000 ευρώ (εξήντα οκτώ χιλιάδων ευρώ) για τις δωρεές ιδιωτών που έγιναν για να συντηρηθούν οι γέροντες.
O tempora o mores !

ΓΙΩΡΓΟΣ  Ν.  ΚΑΛΟΥΔΗΣ

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer