Ξαφνικά η προεκλογική περίοδος γίνεται ενδιαφέρουσα καθως τα δημοσκοπικά δεδομένα δημιουργούν μια εκλογική αναμέτρηση θρίλερ
Στο ίδιο σκαλί πριν το Μαξίμου Τσίπρας και Μειμαράκης
Ανδρεας Κωνσταντατος
04/09/2015 | 11:11

kwnstantatosΤου ΑΝΔΡΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΥ

Ξαφνικά η προεκλογική περίοδος γίνεται ενδιαφέρουσα καθως τα δημοσκοπικά δεδομένα δημιουργούν μια εκλογική αναμέτρηση θρίλερ,  το αποτέλεσμα της οποίας δύσκολα μπορει να προβλέψει κάποιος, καθως η πορεία προς την κάλπη, αν και σύντομη, μπορει να κρύβει μεγάλες εκπλήξεις.

Το πρωτο στοιχείο για το οποιο, μπορει να μιλήσει κανεις με βεβαιότητα, ειναι ότι ο στοχος της αυτοδυναμίας που κυνηγούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ειναι παρελθόν.

Τα σημερινά ποσοστά των δυο κομμάτων, αλλα και η πιθανότητα να μπει, ενα επι πλέον κόμμα στη Βουλή, κάνουν την αυτοδυναμία, ονειρο. Ετσι η επόμενη κυβερνηση της χώρας θα ειναι κυβερνηση συνεργασίας, είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ είτε  με κορμό τη ΝΔ, γιατι κατ ουσία και τα δυο
κόμματα ξορκίζουν την ιδέα κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού. Άλλωστε μια τέτοια κυβερνηση δεν μπορει να ειναι βιώσιμη, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το δεύτερο ειναι ότι τοσο ο Αλεξης Τσιπρας  όσο και Βαγγέλης Μειμαράκης, έχουν σχεδόν τις ιδιες πιθανότητες  να κόψουν το νήμα στη βραδιά των εκλογών και να κληθούν να σχηματίσουν κυβερνηση.
Σε μια τέτοια περίπτωση δυο ειναι τα κόμματα που προσφέρονται και για τον έναν αλλα και για τον άλλον , αν τελικά οι ΑΝΕΛ μείνουν εκτός Βουλης οπως δείχνουν τα σημερινά δημοσκοπικά στοιχεία.
Ειναι το Ποτάμι  και το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή μπορει να έχουμε κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ  η κυβερνηση ΝΔ με Ποτάμι η και ΠΑΣΟΚ.

Γι αυτο και ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε ζητώντας αυτοδυναμία, κατόπιν μίλησε για συ νερηασια με τους ΑΝΕΛ και τωρα αναζητά συνεργασία ακόμα και με το ΠΑΣΟΚ.  ¨Θα ειμαστε παρόντες στις μετεκλογικές εξελίξεις.
Προτιμούμε συνεργασία με πολιτικό προσωπικό που δεν βαρύνεται απο το παρελθόν και απο παραδοσιακές μνημονιακές πολιτικές ¨ δήλωσε πρόσφατα ο Νίκος Βούτσης.

Πως ομως έφτασε εδω ο Αλεξης Τσίπρας , ο οποίος προκήρυξε εκλογές με στόχο την αυτοδυναμία;

OI ΛΑΘΟΣ  ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

Τα στελέχη της Κουμουνδουρου εκτιμούσαν  πως οι εκλογές θα ειναι μια εύκολη υπόθεση, ακόμα και με την αποχώρηση της ¨Αριστερής Πλατφόρμας¨ του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Θεωρούσαν ελεγχόμενη την έξοδο των στελεχών απο το κόμμα και πίστευαν πως το μεγάλο όπλο τους, ο Αλεξης Τσίπρας, διατηρεί ακόμα τη γοητεία του στους ψηφοφόρους.

Για το επιτελείο του Αλεξη Τσίπρα, η ΝΔ και ο Βαγγέλης Μειμαράκης, ήταν δεύτερης κατηγορίας πρόβλημα μετα το εσωκομματικό.
Οι υπολογισμοί ομως δεν ήταν σωστοί καθως το μεγάλο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ τελικά, δεν  ειναι ούτε  ο Λαφαζάνης, ούτε ο Μειμαράκης. Ειναι το ίδιο το κόμμα, που έγινε μνημονιακό, ειναι οι πολιτικές που
ακόλουθησε, η αποτυχία στη διαπραγμάτευση, η διάψευση των ελπίδων και των προσδοκιών μεσα σε επτά μόλις μήνες. Ειναι ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός, που φαντάζει στα μάτια, των αριστερών ψηφοφόρων αλλα και εκείνων που περίμεναν να κανει πράξη μερικές  απο τις πολλές υποσχέσεις του ,
αναξιόπιστος.

ΤΟ …ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ

Αυτο ειναι και το … όπλο του πρόεδρου  της ΝΔ , γι αυτο επιτίθεται προσωπικά στον Αλεξη Τσίπρα και  επιχειρεί να επισπεύσει  την αποδόμηση της αξιοπιστίας του, με χαρακτηρισμούς οπως  ¨ψευταρακο¨ η ¨αυτοφωρακια¨.
Χαρακτηρισμοί , που σύμφωνα με τη Συγγρού  βρίσκουν , ανταπόκριση σε μεγάλη μερίδα πολιτών , ενω ταυτογχρονα συσπειρώνουν τη λαϊκή βάση της ΝΔ. Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται με ενα διαφορετικό στυλ λαϊκό, αλλα και πιο γήινο και αυτο τον εμφανίζει  στους πολίτες πιο ανθρώπινο και πιο αληθινό απο τον πρώην πρωθυπουργό  που κερδίζει με το παρουσιαστικό του τη νεανικότητα του , αλλα δεν πείθει, για την ειλικρίνεια του.
Στην Κουμουνδουρου , ελπίζουν πως ο Αλεξης Τσίπρας με τις εμφανίσεις του, σε όλη την Ελλάδα , θα συσπειρώσει το κόμμα του που αυτη τη στιγμή κυμαίνεται κοντά στο 50 %. Ελπίζουν πως θα επαναλάβει το …θαύμα του δημοψηφίσματος, όπου πήρε πάνω του το παιγνιδι και τα κατάφερε
Αντιλαμβάνονται ομως ότι οι συνθήκες εχουν αλλάξει. …  Αν και δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυο μήνες.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer