Στις δύσκολες μέρες που περνά ο τόπος, καλό θα ήταν επείγοντα ζητήματα προς επίλυση να μη αντιμετωπίζονται επιφανειακά.
Στους 9 Δήμους η Κεφαλονιά και διχοτόμηση της Ιθάκης!
Πολιτική
17/01/2014 | 21:23

Γράφει ο Ιλινόιου- Τσουρούφλης Γεράσιμος

Παρακολουθώ  με μεγάλη προσοχή την άποψη της τοπικής Νέας Δημοκρατίας αλλά και σειράς φορέων   και προσωπικοτήτων, ο Δήμος Κεφαλονιάς να «σπάσει» σε δύο, τρείς ή τέσσερεις κατά περίπτωση Δήμους.
Με το παρόν άρθρο επιθυμώ να προσθέσω την δική μου φωνή στη συζήτηση για ένα θέμα υψίστης σημασίας, ζωής και θανάτου. Προτείνω την  μετατροπή του Δήμου σε εννέα (9) και την διχοτόμηση της Ιθάκης, στο πλαίσιο της ανάγκης για περισσότερη αποτελεσματικότητα.
Συγκεκριμένα, η Κεφαλονιά μπορεί να αποτελείται από Δήμους με τις εξής εννέα πρωτεύουσες: Αργοστόλι, Ληξούρι, Σκάλα, Σάμη, Πόρος, Ομαλά, Αγία Ευφυμία, Φισκάρδο και Άσσος.
Επιπλέον η διχοτόμηση της Ιθάκης ενδεικτικά προτείνεται στην γραμμή μεταξύ του Κόλπου Μώλου και Στενού Ιθάκης.
Ειδική συζήτηση αφορά  στο καθεστώς  των μικρών νησιών που μας περιβάλλουν όπως οι Βαρδιάνοι, ο Δίας και το Αρκούδι. Υπό αυστηρές προϋποθέσεις μπορούν να αποτελέσουν τον «δέκατο Δήμο» ώστε να αποσπούν ευρωπαϊκά προγράμματα νησιωτικής πολιτικής ευκολότερα.
Στο σημείο αυτό οφείλω να απευθυνθώ  στους αρμόδιους  παρακαλώντας τους να δουν την άποψη με τη δέουσα προσοχή. Στις δύσκολες μέρες που περνά ο τόπος, καλό θα ήταν επείγοντα  ζητήματα προς επίλυση  να μη αντιμετωπίζονται επιφανειακά.
Με το μέλλον του Δήμου μας (ή μάλλον… ΤΩΝ δήμων μας!) δεν παίζουμε.

«Υ.Γ.: Προς αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης το άρθρο γράφεται με ειρωνική διάθεση.»

Ο Γεράσιμος Ιλινόιου Τσουρούφλης

Ο Γεράσιμος Ιλινόιου Τσουρούφλης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer