Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο θα συναντηθεί την Πέμπτη αντιπροσωπεία, υπό τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο.
Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Περιφερειάρχης με αίτημα τη θέσπιση εκδηλώσεων για τον Καποδίστρια
Πολιτισμός
07/02/2017 | 20:58

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο θα συναντηθεί την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017 αντιπροσωπεία, υπό τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, προκειμένου να τον ενημερώσουν για την πρόθεση θέσπισης εκδηλώσεων μνήμης και τιμής για τον Ι. Καποδίστρια στη γενέτειρά του την Κέρκυρα.

Οι εκπρόσωποι των Ιονίων Νήσων και της Κέρκυρας θα ζητήσουν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να θέσει υπό την αιγίδα του τις εκδηλώσεις αυτές και να στηρίξει την προσπάθεια αναγνώρισης και προβολής της διοργάνωσης.

Σήμερα και προκειμένου να οριστικοποιηθούν τελικές διευθετήσεις για την επικείμενη επίσκεψη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στην οποία επίσης συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, ο αναπληρωτής Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Θόδωρος Παππάς, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Κέρκυρας Αρχ. Ιουστίνος Κωνσταντάς, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Κέρκυρας Νίκος Τρίαντος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ι.Ν. Κώστας Γκούσης, ο Πρόεδρος του Κέντρου Unesco Ιονίου Γιώργος Σκλαβούνος και ο επιστημονικός συνεργάτης του Περιφερειάρχη Γεράσιμος Παναγιωτάτος – Τζάκης.

Βασική διαπίστωση της συζήτησης αποτέλεσε ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες ώστε η Ελληνική Πολιτεία να αναγνωρίσει το εύρος της προσωπικότητας του Ιωάννη Καποδίστρια και τη συμβολή του στη συγκρότηση του νέου ελληνικού κράτους, θεσπίζοντας ετήσιες επίσημες εκδηλώσεις μνήμης για τον Ιωάννη Καποδίστρια, στη γενέτειρά του Κέρκυρα, όπου βρίσκεται και ο τάφος του. Στόχος είναι η ημέρα του ετησίου μνημόσυνου και των εκδηλώσεων μνήμης για τον Ιωάννη Καποδίστρια, να καθιερωθεί και σε όλη τη χώρα.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer