Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Χρ. Σκούρτης, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης, Τζόγια Γρουζή.
Στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Βιετνάμ
Πολιτική
15/11/2013 | 13:56

Ο κ. Vu Binh, Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Βιετνάμ στην Ελλάδα,
συνοδευόμενος από στελέχη της Πρεσβείας, επισκέφτηκε σήμερα τόσο τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου όσο και τον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Χρήστο Σκούρτη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ του Περιφερειάρχη και του Βιετναμέζου διπλωμάτη βρέθηκε η επώδυνη και καταστροφική ιστορική διαδρομή του Βιετνάμ, που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου, ενώ το αποτέλεσμα κατέδειξε ότι κανένας πόλεμος δεν ωφελεί, δεν προάγει και δεν επιλύει προβλήματα, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, εκφράζοντας τη συμπάθειά του προς το λαό του Βιετνάμ.

Ανταποκρινόμενος στη συζήτηση ο κ. Vu Binh, επικύρωσε την καταστροφή που έγινε, λέγοντας ότι κατά τη διάρκεια του πολέμου έπεσαν στη χώρα του 4 φορές περισσότερες βόμβες από εκείνες που είχαν ριχθεί στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Παρά ταύτα, πρόσθεσε, το περιβάλλον σήμερα στο Βιετνάμ έχει αποκατασταθεί, οι επιπτώσεις έχουν μετριαστεί και η ανάπτυξη προχωρεί, ενώ ο λαός νιώθει δικαιωμένος, αφού πολέμησε για την ελευθερία του και την ανεξαρτησία σου.

Επίσης, ο κ. Πρέσβης αναφέρθηκε, στη συνέχεια, στην αγάπη του και το ενδιαφέρον του για τα Ιόνια Νησιά, θεωρώντας ότι πέρασαν και αυτά μέσα από δύσκολα ιστορικά μονοπάτια χωρίς να απολέσουν τη ρίζα τους και τον πολιτισμό τους.

Τέλος, ο κ. Πρέσβης ανακοίνωσε την προσπάθεια που γίνεται για την ίδρυση Ελληνο – Βιετναμέζικου Επιμελητηρίου, στην Αθήνα, με στόχο την προώθηση εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Χρ. Σκούρτης, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης, Τζόγια Γρουζή, καθώς και η Περιφερειακή Σύμβουλος, Αιμιλία Μόσχου.

spurou

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer