Στη ΝΔ πολλοί φοβούνται ότι μια νέα αναβολή ενδεχομένως να μετατραπεί σε μπούμερανγκ, αφού θα προκαλέσει αναμφισβήτητα σε νέο κύκλο εσωκομματικών αντιπαραθέσεων.
Στη…Vodafone το κλειδί για τις εξελίξεις στη ΝΔ
Πολιτική
01/12/2015 | 15:40

Ένα βήμα πιο κοντά να έλθει πιο κοντά στην γελοιοποίηση, όπως μελαγχολικά σημειώνουν κεντρικά και ιστορικά της στελέχη, έρχεται η Νέα Δημοκρατία, οι εσωκομματικές εκλογές της οποίας είναι κυριολεκτικά στον αέρα. Ακόμα και η 13η Δεκεμβρίου, μετά το φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου είναι στον αέρα και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει ποιες εξελίξεις θα προκαλέσει μια ακόμα παράταση της εσωκομματικής εκκρεμότητας.

Πολλοί φοβούνται ότι νέα αναβολή ενδεχομένως να μετατραπεί σε μπούμερανγκ για τη ΝΔ, αφού θα προκαλέσει αναμφισβήτητα σε νέο κύκλο εσωκομματικών αντιπαραθέσεων. Παράλληλα ουδείς μπορεί να προβλέψει εάν καταγραφούν και πριν από τις εκλογές και φυγόκεντρες δυνάμεις, ενώ το κλίμα ήδη είναι βαρύ μετά και τη χθεσινή σκληρή αντιπαράθεση της πλευράς Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τον γραμματέα της Ν.Δ. Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Ο εκπρόσωπος του Βαγγ. Μεϊμαράκη, ο πολιτικός του σύμβουλος Θόδωρος Αμπατζόγλου αποχώρησε από την περίφημη Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή Εκλογών (ΚΕΦΕ) και η νέα ημερομηνία εκλογών, η 13η Δεκεμβρίου είναι στον αέρα, αφού ήδη χθες αργά το βράδυ συζητούσαν να γίνουν για μετά τις γιορτές.

Με την πλευρά Μεϊμαράκη για μετάθεση, εάν η εταιρεία δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα κυλήσουν ομαλά, είναι και η πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκαλώντας ερωτηματικά στους άλλους δυο υποψηφίους, Αδωνι Γεωργιάδη και Απόστολο Τζιτζικώστα για την αλλαγή στάσης του δεύτερου, ενώ οι ίδιοι επιμένουν για εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου.

Η νέα συνεδρίαση της ΚΕΦΕ θα γίνει σήμερα το βράδυ στις εννέα και όλοι αναμένουν την απάντηση  της Vodafone, της μοναδικής εταιρείας που έχει αναφέρει στη Ν.Δ. ότι μπορεί να οργανώσει εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου. Η απάντηση ίσως δοθεί το βράδυ ή το αργότερο αύριο, αλλιώς οι εκλογές θα μετατεθούν για την Κυριακή 10 Ιανουαρίου, μια εξέλιξη που θα προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και ενδεχομένως να αποτελέσει και αιτία σύρραξης.

Για άλλους πιο απαισιόδοξους, νέα εμπλοκή στην ημερομηνία των εκλογών θα σημάνει και την αντίστροφη μέτρηση για τη διάσπαση της ΝΔ, αν και αυτό μένει να αποδειχθεί. Πάντως ήδη διατυπώνονται πολλές ενστάσεις και ερωτηματικά για τις συνεχείς καθυστερήσεις και ενόψει της αποψινής κρίσιμης συνεδρίασης της ΚΕΦΕ, ακούγονται φράσεις, όπως «απόψε πέφτουν οι μάσκες».

Και αυτό διότι υπάρχει η εκτίμηση ότι η μετάθεση των εκλογών για μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων θα δώσει την ευκαιρία σε μεγάλο αριθμό βουλευτών να προτείνει και πάλι αναβολή με το πρόσχημα ότι φθάνει ο χρόνος για το τακτικό συνέδριο και άρα καλό θα είναι να γίνει αυτό πρώτα και μετά να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος.

Πολλοί διατυπώνουν ερωτηματικά για το κατά πόσο είναι εφικτός και ρεαλιστικός στόχος η διενέργεια εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου.

Ένα μεγάλο ερωτηματικό εάν συμφωνήσει η Vodafone είναι το κόστος της εκλογικής διαδικασίας, αφού η Ν.Δ. είναι σε οικτρή οικονομική κατάσταση και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως θα αντεπεξέλθει, όταν οφείλει ακόμα και έξι μισθούς στους υπαλλήλους του κόμματος.

Πολλοί διατυπώνουν ερωτηματικά για το κατά πόσο είναι εφικτός και ρεαλιστικός στόχος η διενέργεια εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου, ενώ υπάρχει και σχέδιο β με την εμπλοκή και call center που όμως αρνείται ο Κυρ. Μητσοτάκης. Στο παρασκήνιο επίσης συζητείται και το ενδεχόμενο να αρνηθεί τελικά την ύστατη στιγμή η Vodafone να αναλάβει το έργο ή η ΝΔ να θεωρήσει πως δεν μπορεί να αντεπεξέλθει οικονομικά στην πρόταση.

Σε αυτό το κλίμα συνεδριάζει στις πέντε το απόγευμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος ενόψει και της έναρξης της συζήτησης επί του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής.

Πηγή: thetoc.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer