Χειροτόνησε μαζί με τον Μητροπολίτη Σιατίστης ένα νεαρό διάκονο.
Στη Κοζάνη ο Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος
Εκκλησία
11/02/2017 | 21:42

Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Εράτυρα Κοζάνης.

Όπως μάλιστα γράφει το εκκλησιαστικό πρακτορείο romfea.gr, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργία τελέστηκε χειροτονία Διακόνου π. Δημητρίου Ευθυμίου, απόφοιτος της Σχολής Βελλάς, παρουσία πλήθος κόσμου τόσο από την περιοχή όσο και από τα Ιωάννινα που κατάγεται ο νέος Διάκονος.

Ο Μητροπολίτης Σιατίστης κ. Παύλος απηύθηνε πατρικές συμβουλές προς τον νέο διάκονο, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: ”Σήμερα έλαβες τον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης, και πρέπει να γνωρίζεις ότι η Ιερωσύνη δεν είναι δική μου, ούτε δική σου αλλά του Χριστού. Και ο Χριστός μας κάνει την τιμή παρά την αναξιότητά μας να μας ενδύσει με την χάρη της Ιερωσύνης και να μας οδηγήσει σε ενα τέτοιο σημείο ώστε να μας δώσει την χάρη και την ευλογία να διατάζουμε πλέον τον ίδιο τον Θεό”.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος συνεχάρει τον Διάκονο π. Δημήτριο, ενώ ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Σιατίστης κ. Παύλο, ο οποίος από σήμερα συμπεριέβαλε στο δυναμικό της Ιεράς Μητροπόλεως ένα ακέραιο παιδί το οποίο από μικρό ήθελε να διακονήσει την Εκκλησία.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer