Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει θέσει στην διάθεση του πρωθυπουργού την παραίτησή του .
Στη διάθεση του πρωθυπουργού η παραίτηση Μουζάλα
Πολιτική
16/03/2016 | 11:48

Υπό παραίτηση ο Γιάννης Μουζάλας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει θέσει στην διάθεση του πρωθυπουργού την παραίτησή του ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η παραίτηση δεν θα γίνει δεκτή τουλάχιστον σήμερα. Πάντως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αν δεν μεταπεισθεί ο Π. Καμμένος, με αφορμή την υπόθεση Μουζάλα, δεν αποκλείεται αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός να προχωρήσει σε μίνι ανασχηματισμό.

Πολλά θα εξαρτηθούν από τη συνάντηση που έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός με τον Πάνο Καμμένο.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε σύσκεψη με μέλη της κυβέρνησης, στο Μέγαρο Μαξίμου, στο απόηχο της κυβερνητικής κρίσης που προέκυψε μετά την αναφορά του αν. υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα της ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» και το αίτημα-απαίτηση του προέδρου των ΑΝΕΛ για παραίτηση του κ. Μουζάλα.

Μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών που έχουν προσέλθει στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, οι υπουργοί Παιδείας Ν. Φίλης, Περιβάλλοντος Π. Σκουρλέτης, ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτήν την στιγμή καταβάλλονται προσπάθειες να μεταπεισθεί ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί να υπάρξει παραίτηση του αρμόδιου υπουργού μία ημέρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής.

Καμμένος: Ούτε βήμα πίσω

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος χθες ζήτησε την παραίτηση Μουζάλα, εμμένει στη θέση του, παρά τη «συγνώμη» του υπουργού και μιλώντας σήμερα στο Mega κάλεσε για μια ακόμη φορά τον κ. Μουζάλα να παραιτηθεί επικαλούμενος μάλιστα παραιτήσεις στελεχών των ΑΝΕΛ από κυβερνητικές θέσεις όπως των Δ. Καμμένου, Π. Σγουρίδης και Π. Χαϊκάλη. «Στηρίζω μέχρι τέλους τον Αλ. Τσίπρα, αλλά ο κ. Μουζάλας έκανε τεράστια γκάφα και πρέπει να πάει σπίτι του», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Π. Καμμένος.

Ως κερασάκι στην τούρτα της ενδοκυβερνητικής κρίσης ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ συγκάλεσε αύριο την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καμμένος επικοινώνησε ο ίδιος χθες με τον πρωθυπουργό και ζήτησε την παραίτηση Μουζάλα, ωστόσο όπως είπε ο κ. Τσίπρας δεν ήταν ακόμη πλήρως ενημερωμένος για το θέμα. Ωστόσο ήδη κυβερνητικοί κύκλοι είχαν σπεύσει να κάνουν λόγογια «επικοινωνιακή προσπάθεια αποδυνάμωσης» του υπουργού καταγγέλλοντας μάλιστα ως «ανεύθυνη» και «υποκριτική», ιδίως εν όψει της Συνόδου Κορυφής τη στάση του εκπροσώπου της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου ο οποίος είχε δηλώσει ότι ο υπουργός «θα έπρεπε να σκεφτεί την παραίτησή του».

Κατόπιν τούτων αναμένεται (πιθανότατα εντός της ημέρας) η αντίδραση του κ. Μουζάλα αφού αν δεν παραιτηθεί η χώρα οδηγείται σε μείζονα κυβερνητική κρίση μετά και την επιμονή του κ. Καμμένου.

Ωστόσο το θέμα θα έχει σίγουρα «ουρές» εντός του ΣΥΡΙΖΑ με δεδομένο ότι για πολλούς, εντός της Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος, ο κ. Μουζάλας θεωρείται ικανός ενώ και οι απόψεις για το «Μακεδονικό» ζήτημα πόρρω απέχουν από εκείνες των ΑΝΕΛ και του κ. Καμμένου.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer