Η βουλευτής του Νομού μας Αφροδίτη Θεοπεφτάτου κατέθεσε αναφορά στον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη
Στη Βουλή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑΜΕΑ στο ΚΕΦΙΑΠ
Πολιτική
27/09/2014 | 09:39

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό

-Υγείας

ΘΕΜΑ: «Καταγγελία  Συλλόγου ΑΜΕΑ στον Υπουργό  Υγείας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑΜΕΑ του συλλόγου μας στο ΚΕΦΙΑΠ του Γ.Ν.Κεφ/νιάς»

Η βουλευτής Κεφαλλονιάς Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, κατέθεσε αναφορά την επιστολή του συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Η ΕΛΠΙΔΑ», με την οποία γίνεται καταγγελία των ανεπίτρεπτων – σύμφωνα με τον κανονισμό των ΚΕΦΙΑΠ – καταστάσεων που επικρατούν στο ΚΕΦΙΑΠ Κεφαλονιάς πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ.

Εύλογη η αγανάκτηση του συλλόγου γονέων & Κηδεμόνων ΑΜΕΑ «Η ΕΛΠΙΔΑ», καθώς με δεδομένη την έλλειψη προσωπικού υπάρχει επίσης έλλειψη χρηματοδότησης για τα στοιχειώδη λειτουργικά έξοδα, ενώ παράλληλα η μεταφορά των οδηγών του ΚΕΦΙΑΠ προς το ΕΚΑΒ, καταδίκασε σε εγκλεισμό και απομόνωση την πλειοψηφία των ΑΜΕΑ. Το ΚΕΦΙΑΠ Κεφαλονιάς είναι μία πολύ σημαντική υποδομή για τη στήριξη των ΑΜΕΑ, και γι’ αυτό οφείλουμε να μην επιτρέψουμε την εγκατάλειψη και την απαξίωσή της.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειες σας και να μας ενημερώσετε  σχετικά.

Αθήνα, 26.09.2014

Η καταθέτουσα βουλευτής

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Επισυνάπτεται η επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ «Η ΕΛΠΙΔΑ».

 ΠΡΟΣ :   – Υπουργό Υγείας,  κο. Μ. Βορίδη

                 – Υφυπουργό Υγείας,  κα. Α. Παπακώστα- Σιδηροπούλου

                 – Διοικητή 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κο. Π. Κατσιβέλα

ΚΟΙΝ. : – Γραφείο Πρωθυπουργού Αντ.Σαμαρά

              – Βουλευτή Κεφαλληνίας & Ιθάκης, κα. Α.  Θεοπεφτάτου

– Πρόεδρο  Ε.Σ.ΑμεΑ., κο. Ι. Βαρδακαστάνη

– Πρόεδρο Π.ΟΜ.Α.με.Α Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν., κο. Α. Χαροκόπο

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Σαν Σύλλογος ΑΜΕΑ θα θέλαμε να σας καταγγείλουμε τις ανεπίτρεπτες και μη σύμφωνες με τον κανονισμό λειτουργίας του ΚΕΦΙΑΠ καταστάσεις που επικρατούν στο ΚΕΦΙΑΠ Κεφαλονιάς πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ.

Πρώτο : Έλλειψη προσωπικού.

Δεύτερο : Έλλειψη χρηματοδότησης για στοιχειώδη πράγματα πρώτης ανάγκης απαραίτητα για τη λειτουργία του κέντρου.

Τρίτο : Το υπάρχον προσωπικό ασχολείται με πράγματα που αντιβαίνουν τον κανονισμό λειτουργίας του ΚΕΦΙΑΠ.

Τέταρτο : Ζωτικοί χώροι εκτός λειτουργίας (τουαλέτες, από 7 λειτουργεί μόνο 1!, πισίνα – ξενώνας).

Πέμπτο : Η μεταφορά των οδηγών του ΚΕΦΙΑΠ στο ΕΚΑΒ, δύο (2) τον αριθμό, καταδίκασε την πλειοψηφία των ΑΜΕΑ σε εγκλεισμό και απομόνωση στα σπίτια τους.

Έκτο : Η αδιαφορία του Διοικητή του Γ.Ν. Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, κο. Π. Ζαφειρόπουλο, σε όλες τις έγγραφες καταγγελίες μας. Δεν έχουμε λάβει απάντηση σε καμία λες και δεν υπάρχουμε σαν Σύλλογος. Σε συνάντηση που είχαμε προ ημερών με το Διοικητή παρουσία του Προέδρου της  Π.ΟΜ.Α.με.Α Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν, , δεν λάβαμε καμία συγκεκριμένη απάντηση παρά μόνο αοριστολογίες, όπως «Δεν γνωρίζω», «Δεν ξέρω», «Είμαι οικονομολόγος», «Πρέπει πρώτα να εξυπηρετήσω το Νοσοκομείο» κ.α. .Όταν του θέσαμε το ερώτημα αν έχει πάει στο ΚΕΦΙΑΠ να διαπιστώσει τις καταγγελίες μας, η απάντηση ήταν ένα μονολεκτικό «Όχι».

Έβδομο : Όταν ζητάμε να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας και τα προγράμματα του ΚΕΦΙΑΠ προς το γενικό καλό, η απάντηση είναι στερεότυπη «Έτσι λειτουργούσαμε και πριν». Δηλαδή πρέπει να διαιωνίζεται το άρρωστο καθεστώς. Υπόψη ότι το έκλειναν δεκαπέντε μέρες Χριστούγεννα και Πάσχα και το λιγότερο δύο μήνες το καλοκαίρι λες και είναι ειδικό σχολείο και όχι κέντρο φυσικής και ιατρικής αποκατάστασης. Φυσικά όλες αυτές οι διακοπές είχαν σοβαρό αντίκτυπο στην υγεία και στην πρόοδο των ΑΜΕΑ. Επειδή έχουμε μάθει να λέμε την αλήθεια σας ζητάμε να στείλετε σε ανύποπτο χρόνο επιθεωρητή – αξιολογητή, για να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι  τις καταγγελίες μας.

Αξιότιμοι Κύριοι,

δε σας ζητάμε για την ώρα τους ξενώνες αυτόνομης διαβίωσης που απολαμβάνουν τα ΑΜΕΑ των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών με πλήρη χρηματοδότηση και στελέχωση με διοικητικό, επιστημονικό, ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό πληρωμένο από κρατικούς προϋπολογισμούς και ευρωπαϊκά κονδύλια.

Σας ζητάμε να λειτουργήσει η υπάρχουσα δομή σε σωστή βάση με την προσθήκη ενός οδηγού και ελάχιστου προσωπικού και με λίγα χρήματα. Υπόψη είναι το μοναδικό κέντρο στα Ιόνια Νησιά. Εάν αδυνατείτε να το πράξετε, τότε η μόνη λύση για μας και σωτηρία για τα παιδιά μας είναι να σας παρακαλέσουμε να επαναφέρετε τον Καιάδα, για να σωθούν τα παιδιά μας από το μαρτύριο του εγκλεισμού, της απομόνωσης και επιδείνωσης της υγείας τους.

Με όλη μας την εκτίμηση,

 Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΜΑΚΗΣ           ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΥ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer