Ερώτηση της βουλευτή του Νομού μας Αφροδίτης Θεοπεφτάτου στον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο
Στη Βουλή η ένταξη του νέου Τμήματος του ΤΕΙ στα μηχανογραφικά
Πολιτική
04/04/2014 | 17:40

Προς τον κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων 

ΘΕΜΑ: «Ένταξη στα μηχανογραφικά των πανελλαδικών το νέο τμήμα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων»

 Το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, τμήμα με άριστη υλικοτεχνική υποδομή και ιδιόκτητα κτίρια, απέκτησε «μεταβατικό χαρακτήρα» στο πλαίσιο του Σχεδίου «Αθηνά» έως το 2018 και την αποφοίτηση αυτών που φοιτούν στο Τμήμα.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης σας στην Κεφαλονιά μετά το σεισμό στις 26 Ιανουαρίου 2014, υπήρξε δέσμευση ότι με ειδική νομοθετική ρύθμιση κατ’εξαίρεση θα ενταχθεί στα μηχανογραφικά των πανελλαδικών το νέο τμήμα του ΤΕΙ που θα αντικαταστήσει το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας.

Στο ΦΕΚ Β 768/2014  «Καθορισµός αριθµού εισακτέων σπουδαστών στις Σχολές, τα Τµήµατα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τµηµάτων της τριτοβάθµιας εκπαίδευσης για το ακαδ. έτος 2014-2015» δεν περιλαμβάνεται το συγκεκριμένο τμήμα στον κατάλογο των τμημάτων για τα μηχανογραφικά έντυπα.

Υπενθυμίζουμε ότι το αντίστοιχο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας στην Καστοριά, μετεξελίχθηκε σε Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας και είναι ενταγμένο στα μηχανογραφικά έντυπα από το 2013.

Για άλλη μια φορά καταγράφεται μια διάκριση απέναντι στο νησιωτικό χώρο ο οποίος έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως η περιορισµένη έκταση, η γεωγραφική αποµάκρυνση και η κοινωνική αποµόνωση που επηρεάζουν την οικονοµική του εξέλιξη.

Το ΤΕΙ αποτελεί το σηµαντικότερο πεδίο παραγωγής έρευνας και καινοτοµίας και τον ισχυρότερο µοχλό ανάπτυξης των νησιών. Η σημασία της λειτουργίας των τμημάτων για την τοπική κοινωνία και οικονομία είναι μεγάλη.

επειδή η συνέχεια της λειτουργίας του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας (ή Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας) είναι ζωτικής σημασίας για την τοπική κοινωνία και οικονομία,

επειδή  το Τμήμα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου καθώς και της μακροχρόνιας ανάπτυξης του νησιού

επειδή  υπήρξε ρητή δέσμευση για την ένταξη του τμήματος στα μηχανογραφικά των πανελλαδικών,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. 1.      Προτίθεται να φέρει άμεσα νομοθετική ρύθμιση με την οποία το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων θα ενταχθεί στα Μηχανογραφικά Δελτία;
  1. 2.      Προτίθεται να προβεί στην τροποποίηση του ΦΕΚ Β 768/2014 ώστε να συμπεριλάβει και το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων;

 Η ερωτώσα Βουλευτής

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

theopeftatoy 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer