Από τα χαράματα έξω από το Παμπελοποννησιακό στάδιο της Πάτρας εκατοντάδες πολίτες περιμένουν υπομονετικά στην ουρά για να πάρουν τα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.
Στην ουρά εκατοντάδες Πατρινοί για μια σακούλα τρόφιμα
Κοινωνία
16/09/2016 | 10:12

Η Ελλάδα της κρίσης έχει πρόσωπο… που φαίνεται στην διανομή τροφίμων. Από τις γειτονιές των «λαϊκών» προαστίων της Αττικής έως τις πόλεις που έχουν χτυπηθεί από την ανεργία οι πρωτοβουλίες μιας πρόνοιας που συνήθως μεταφράζεται σε ψίχουλα συγκεντρώνουν τα «πλήθη».

Από τα χαράματα έξω από το Παμπελοποννησιακό στάδιο της Πάτρας εκατοντάδες πολίτες περιμένουν υπομονετικά στην ουρά για να πάρουν τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης, που διανέμονται από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΒΑ του Υπουργείου Εργασίας. Γύρω στις 8.10 ξεκίνησε η διανομή των τροφίμων στους δικαιούχους, που για την περιοχή ανέρχονται σε 6.000 οικογένειες.

Τη διανομή κάνει ο Κοινωνικός Οργανισμός του δήμου Πατρέων και θα πραγματοποιηθεί σε τρεις ημέρες, αρχής γενομένης από σήμερα.
Η ουρά άρχισε να σχηματίζεται λίγο μετά τις 07.00 και πολύ γρήγορα, 200 άτομα βρέθηκαν να περιμένουν πριν ακόμα ξεκινήσει η διανομή τροφίμων.
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους εκτυπωμένη την εγκεκριμένη αίτηση καθώς και την ταυτότητά τους.Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης χαρακτήρισε «ψίχουλα» αυτά που δίνονται στους δικαιούχους του προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας.
Η διανομή τροφίμων θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη.

upl57db9c4fda4f1

Φωτογραφίες του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου

Πηγή: thebest.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer