Στην... ουρά για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης άρχισαν να μπαίνουν, είτε «διαδιακτυακά» στην ιστοσελίδα keaprogram.gr είτε στα ΚΕΠ, οι πολίτες με χαμηλά εισοδήματα
Στην… ουρά για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης
Οικονομία
02/02/2017 | 11:45

Στην… ουρά για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης άρχισαν να μπαίνουν, είτε «διαδιακτυακά» στην ιστοσελίδα keaprogram.gr είτε στα ΚΕΠ, οι πολίτες με χαμηλά εισοδήματα υποβάλλοντας τις πρώτες αιτήσεις για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης των 200 ευρώ για 1 ατόμο + 100 ευρώ για τα 2 άτομα οικογένειας + 50 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

Ταυτόχρονα με το «άνοιγμα» της σχετικής εφαρμογής στο keaprogram.gr υποβλήθηκαν 23.689 ηλεκτρονικές αιτήσεις ρίχνοντας, κατά διαστήματα, το σύστημα, ενώ η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ο. Γεροβασίλη εξέδωσε επείγουσα εγκύκλιο ορίζοντας πρόγραμμα εξυπηρέτησης έως τις 28 Φεβρουαρίου στα ΚΕΠ με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ αν υπάρξει συνωστισμός ενδιαφερομένων. «Το ποσό εισοδηματικής ενίσχυσης για τους δικαιούχους του ΚΕΑ, που θα καταβληθεί τον Μάρτιο, θα είναι το ίδιο, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας υποβολής αίτησης από την 1η-2-2017 έως την 28η -2-2017», ανακοίνωσε, διευκρινίζοντας ότι «τα ΚΕΠ παραλαμβάνουν αιτήσεις κατοίκων του οικείου δήμου και από τους τρεις εναλλακτικούς τρόπους υποβολής αίτησης (απευθείας ηλεκτρονικά από τον αιτούντα, αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων, ΚΕΠ), τα ΚΕΠ παραλαμβάνουν τις αιτήσεις και τις καταχωρούν στο διαχειριστικό πληροφοριακό σύστημα του προγράμματος ΚΕΑ, στις περιπτώσεις που δεν απαιτείται η υποβολή δικαιολογητικών μαζί με την υποβολή της αίτησης (π.χ. αποδεικτικά οικογενειακής κατάστασης, τόπου κατοικίας, άδειες διαμονής κ.λπ)».

Με βάση το πρόγραμμα προσέλευσης σήμερα εξυπηρετούνται οι ενδιαφερόμενοι με ΑΦΜ που λήγουν σε 3 και 4, την Παρασκευή τα ΑΦΜ που λήγουν σε 5 και 6, το Σάββατο τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1, 2, 3.

Στην συντριπτική τους πλειονότητα, οι ενδιαφερόμενοι επέλεξαν να υποβάλλουν τις αιτήσεις οι ίδιοι. Συγκεκριμένα, 22.208 πολίτες υπέβαλλαν μόνοι τους την αίτηση, 936 μέσω ΚΕΠ και 545 μέσω δήμων.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ 
Εκτός από το ΚΕΑ συνολικής ετήσιας δαπάνης 702,6 εκατ. ευρώ που προβλέπεται να «καλύψει» από 700.000 ? 800.000 άτομα, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Θ. Φωτίου, δεύτερο πρόγραμμα κόστους 4 εκατ. ευρώ θα «τρέξει» μέσω του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού προφέροντας:

  • Επιδόματα ενοικίου 180 ευρώ έως 280 ευρώ τον μήνα
  • Επιδότηση έως 3.600 ευρώ για έξοδα επισκευής υφιστάμενης κατοικίας
  • Επιδότηση ίση με τον κατώτατο βασικό μισθό για πρόσληψη σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα
  • Επιχορήγηση έως 6.000 ευρώ για τη δημιουργία επιχείρησης ή της απασχόληση στον αγροτικό τομέα. Συμπληρωματική χρηματοδότηση 1.000 ευρώ και 2.000 ευρώ θα δίνεται σε όσους μετακινηθούν σε άλλη περιφέρεια για να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Ωφελούμενοι είναι όσοι συμμετείχαν στις δράσεις του προγράμματος «στέγαση και επανένταξη» έως 31/12/2016 (αν δεν «καλυφθεί» ο αριθμός θα συμμετέχουν και νέοι υπό τις ίδιες προϋποθέσεις για εισοδήματα, κατάσταση ανεργίας κ.ά.).

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer