Αναλυτικά το πρόγραμμα εορτασμού για την 28η Οκτωβρίου στο Αργοστόλι
Στην οδό Ριζοσπαστών η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου
Κοινωνία
27/10/2016 | 08:29

Η Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη Χώρα μας, υπενθυμίζοντας την αντίσταση της πατρίδας μας ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό και τους αγώνες των λαών, για τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Ο εορτασμός της εθνικής επετείου θα πραγματοποιηθεί και φέτος, όπως κάθε χρόνο, με τη μεγαλύτερη δυνατή λαμπρότητα, ιδιαίτερα στα σχολεία και λοιπά εκπαιδευτικά ιδρύματα, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ και τους Οργανισμούς.

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ  28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ»

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940 αρχίζει την ογδόη πρωινή της 26ης και λήγει με την δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2016.

«ΠΕΜΠΤΗ  27η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016»

Εορταστικές εκδηλώσεις και ομιλίες στα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες και τα ΝΠΔΔ. Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές και σπουδαστές στο Μνημείο των Ηρώων, στον Κήπο του Νάπιερ.

«ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016»

Ώρα 07:30 π.μ..:  Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Ιερών Ναών Αργοστολίου.

Ώρα  08:00 π.μ.:  Έπαρση της Σημαίας.

Ώρα 10:30 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Κεφαλονιάς κ.κ. Δημητρίου.

Τον πανηγυρικό της Ημέρας, θα εκφωνήσει η Μουσικολόγος – Εκπαιδευτικός Α΄/θμιας Εκπαίδευσης – Ποιήτρια, κ. Βέρα Γαλάτεια.


Ώρα 12:00 μ.μ.:
 Παρέλαση των αντιστασιακών οργανώσεων, των σπουδαστών, των μαθητών του Δήμου Κεφαλονιάς, των προσκόπων, του Λυκείου των Ελληνίδων Αργοστολίου και λοιπών φορέων, προ των επισήμων, με την συμμετοχή  της Φιλαρμονικής του Δήμου Κεφαλονιάς «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΛΑΥΡΑΓΚΑΣ», στην οδό Ριζοσπαστών.Ώρα 11:30 π.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων, στον Κήπο του Νάπιερ από τις Πολιτικές και Στρατιωτικές αρχές και τους εκπροσώπους όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων, τα Πολιτικά Κόμματα και φορείς του Νομού.

Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη δεξίωση, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου.

Ώρα 17:30 μμ.: Υποστολή της Σημαίας.

Το Λύκειο των Ελληνίδων Αργοστολίου πραγματοποιεί φιλολογικό απογευματινό – Αφιέρωμα στο ’40, την Παρασκευή  28 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 6:30 μ.μ. στο Capitol (στο Φανάρι).

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, η κ. Ευρώπη Μοσχονά – Μαραγκάκη θα μιλήσει με θέμα: «Λέλα Καραγιάννη – Μια Ελληνίδα του ΄40».

Θα παρουσιαστούν χοροί εθνικοί και τραγούδια του ΄40.

Τα της ιεροτελεστίας, παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Κεφαλονιάς και τα της τάξης, η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς. Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης, θα έχει ο υπεύθυνος ομάδας Φυσικής Αγωγής, κ. Γεράσιμος Πολλάτος. Τελετάρχης, ορίζεται ο υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς κ. Παναγής Σταθάτος.

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στην κατάθεση στεφάνων μέχρι 26-10-2016, στα τηλέφωνα:  2671360530 – 531.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΗΣ  ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer