Όλοι εσείς που κάθεστε στις καρέκλες και γράφετε ή λύνετε προβλήματα καθήμενοι, γιατί δεν παραδειγματίζεστε από τους Λευκαδίτες.
Στην Λευκάδα κατασκευάζουν αγκυροβόλια, εδώ ούτε πλωτή εξέδρα…
Κοινωνία
07/11/2013 | 15:34

Αγαπητό e-kefalonia.net θα ήθελα κι εγώ να κάνω μια παρέμβαση, με αφορμή ένα δημοσίευμα που διάβασα για το αγκυροβόλιο τουριστικών σκαφών Βασιλικής Λευκάδος.
Στην γειτονική Λευκάδα ξεκίνησαν οι εκσκαφές της λεκάνης από πλωτά της εταιρείας Κ/Ξ ΚΑΣΤΩΡ Α.Ε.-ΚΟΝΣΤΡΟΥΤΕΚ Α.Ε. για το αγκυροβόλιο τουριστικών σκαφών της Βασιλικής, οι εργασίες προχωρούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το έργο έχει χρόνο κατασκευής 36 μήνες, ενώ το ποσό κατασκευής ανέρχεται στα 17.000.000 €!!!
Όπως καταλαβαίνει κανείς είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για την ανάπτυξη της περιοχής τουριστικά, ενώ θα βοηθήσει και την τοπική γραμμής Λευκάδα-Ιθάκη-Κεφαλονιά.
Αν το συγκρίνουμε με όσα συμβαίνουν σε εμάς εδώ, τι βλέπουμε ;;
Όλοι εδώ βγαίνουν και προβάλλονται ως σωτήρες. Φτάσαμε στο σημείο να χαιρόμαστε που καταφέραμε να ξεκολλήσουμε έργα στο ΕΣΠΑ, ενώ για ένταξη νέων ή για μελέτη έργων υποδομής μηδέν! Ακόμη και για το Χάρακα, σκοτωνόμαστε για το πώς δεν θα αποκλειστεί η βόρεια Κεφαλονιά, ενώ θα έπρεπε ήδη να έχει βρεθεί λύση. Κατά τα άλλα βγαίνουμε και φωτογραφιζόμαστε απλώς για να λέμε ότι υπάρχουμε, δεν συμφωνούμε σε τίποτα μεταξύ μας, δεν παράγουμε έργο, δεν κάνουμε ανάπτυξη, δεν κάνουμε έργα!
Τελευταία διάβασα και ένα «μανιφέστο» που οι περισσότεροι το θεώρησαν πολιτική παρέμβαση, αλλά εγώ το θεωρώ απλώς «γράφω για να περνά ή ώρα μου».
Όλοι εσείς που κάθεστε στις καρέκλες και γράφετε ή λύνετε προβλήματα (υποτίθεται) καθήμενοι, γιατί δεν παραδειγματίζεστε από τους φίλους Λευκαδίτες, που μάλλον έχουν πάρει πιο σοβαρά το ζήτημα της δημιουργίας νέων έργων υποδομής που και τουρισμό θα φέρουν και ποιότητα ζωής;;
Σημείωση 1: Στην Λευκάδα κατασκευάζουν αγκυροβόλια, εδώ ούτε πλωτή εξέδρα δεν μπορούμε να στήσουμε!
Σημείωση 2: Η Λευκάδα διαθέτει και ολοκαίνουρια μαρίνα, 70.000 τ. μ. , από τις πιο σύγχρονες της Μεσογείου, που τέθηκε σε λειτουργία το 2002 και διαθέτει 620 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη με μέγιστο μήκος 45 μέτρα και βύθισμα 3.6 μέτρα. Εμείς τι έχουμε;; Μια μαρίνα που εδώ και χρόνια έχει γίνει ο σκουπιδότοπος του Αργοστολίου και η αποθήκη για τα κατασχεθέντα πλοία / σκάφη του Λιμεναρχείου…

agurovolio_leukada
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,
Θεοδόσης Καλογεράτος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer