Με ιδιαίτερη τιμή, χαρά και ευθύνη, η Χορωδία και Μαντολινάτα Αργοστολίου, αναλαμβάνει την διοργάνωσή του το 2015
Στην Κεφαλονιά το 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χορωδιών
Πολιτισμός
24/06/2014 | 20:51

Με ιδιαίτερη τιμή , χαρά και ευθύνη , η Χορωδία και Μαντολινάτα Αργοστολίου , αναλαμβάνει την διοργάνωση του 20ου ΠΑ.ΣΥ.ΧΟ , που θα γίνει στην Κεφαλονιά τον επόμενο χρόνο ( 2015 ) . Το 19ο ΠΑ.ΣΥ.ΧΟ , που έγινε στην Τρίπολη τον Μάιο ( 9-11) , αποφάσισε μεταξύ των άλλων να αναθέσει το επόμενο στον σύλλογό μας .

Δεσμευόμαστε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν στην δύσκολη εποχή που ζούμε , για  να προβάλουμε τις δυνατότητες του μουσικού πολιτισμού μας και τις ομορφιές του νησιού μας συνολικά .

Στηριζόμαστε στις δυνάμεις μας , όλων των μελών και των φίλων , στους τοπικούς και περιφερειακούς φορείς και στους χορηγούς μας , για να πετύχει απόλυτα το συνέδριό μας , για την προώθηση της Μεγάλης χορωδιακής παράδοσης και υπόθεσης στην πατρίδα μας , για ένα καλύτερο μέλλον για τις χορωδίες μας , τους μαέστρους μας και την ποιότητα του αποτελέσματος και του μουσικού προϊόντος .

Είμαστε σίγουροι για την βοήθεια όλων των Χορωδιών από την Ελλάδα , των Δευτεροβάθμιων οργανώσεών μας , τους ειδικούς εισηγητές και ,έμπειρους διοικητικούς , που θα συμμετέχουν και θα συμβάλουν στην επιτυχία του 20ου ΠΑ.ΣΥ.ΧΟ.

ΡΩΣΣΕΤΟΣ  ΛΟΥΖΗΣ , Πρόεδρος Δ.Σ. Χορωδίας & Μαντολινάτας Αργοστολίου

ΨΗΦΙΣΜA

Συνήλθε στην ΤΡΙΠΟΛΗ το τριήμερο 9-11 Μαΐου 2014 το 19o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΧΟΡΩΔΙΩΝ, με την πρόσκληση και τη διοργάνωση της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.

Εκπρόσωποι Διοικητικών Συμβουλίων και Καλλιτεχνικών Υπευθύνων των Ελληνικών Χορωδιών εργάστηκαν επί των εισηγήσεων επιλεγμένων ομιλητών, σε θέματα που αφορούν και απασχολούν τη Χορωδιακή πράξη στη χώρα μας.

Τα συμπεράσματα από τις εργασίες του 19ου ΠΑ.ΣΥ.ΧΟ. συνοψίζονται στο εν λόγω ψήφισμα ως:

Κατεγράφη η δυσκολία την οποία, λόγω της οικονομικής κρίσης, αντιμετωπίζει το πλείστον των Ελληνικών Χορωδιών.

Πιστοποιήθηκε η αυταπάρνηση των διοικούντων την Ελληνική Χορωδία, ως προς την αισιόδοξη συνέχεια της λειτουργίας τών, ανά την Επικράτεια, Χορωδιών, έστω και με τη μηδενική συμμετοχή της Κεντρικής Πολιτείας, προς αυτήν.

Παρουσιάστηκε η γενικότερη προσπάθεια που οι Ελληνικές Χορωδίες καταβάλλουν, προκειμένου να είναι συνεπείς με το Πολιτιστικό ραντεβού με τις τοπικές κοινωνίες, ως οφείλουν, και με δεδομένο πως ο Πολιτισμός και η Ελληνική Χορωδιακή πράξη, και λόγω της κρίσης βάλλονται μειούμενοι ως προς τη δυνατότητά τους, αν και αποτελούν καταφυγή της Ελληνικής κοινωνίας.

Πιστοποιούμε την ανάγκη για συνέχιση του θεσμού των ΠΑΣΥΧΟ και αναθέτουμε στη  Χορωδία Αργοστολίου την διοργάνωση του 20ου  Πανελλήνιου Συνεδρίου Χορωδιών για το έτος 2015

Μετά από τα παραπάνω συμπεράσματα

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

Το Υπουργείο Πολιτισμού, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι  της Επικράτειας οφείλουν να ενσκύψουν στα απτά προβλήματα της Ελληνικής Χορωδιακής Πράξης.

Δηλώνουμε, πως θα συνεχίσουμε με όλη τη δύναμή μας την προσπάθεια διατήρησης των Ελληνικών Χορωδιακών Οργανισμών, αλληλέγγυοι  στο κάλεσμα του Ελληνικού Πολιτισμού.

Καταθέτουμε την έντονη διαμαρτυρία μας, για την πιστοποιηθείσα αποδυνάμωση της Ελληνικής Χορωδίας από τους Πολιτειακούς φορείς.

Στην Τρίπολη 11 Μαΐου 2014

Για το ΠΑ.ΣΥ.ΧΟ.

Οι Σύνεδροι

Η Οργανώτρια Χορωδία Τρίπολης

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer