Στην Κεφαλονιά βρίσκεται το προεδρείο και τα μέλη της επιτροπής «Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης» της ΚΕΔΕ
Στην Κεφαλονιά η ΚΕΔΕ, αύριο το workshop για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση
Πολιτική
22/07/2016 | 13:26

Της Γιάννας Κουλουμπή

Στην Κεφαλονιά βρίσκεται το προεδρείο και τα μέλη της επιτροπής «Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης» της ΚΕΔΕ, με σκοπό να συνεδριάσουν και να λάβουν αποφάσεις για τα θέματα που απαρτίζουν την ημερήσια διάταξη της πρόσκλησης.

Πιο συγκεκριμένα, η συνεδρίαση λαμβάνει χώρα στο Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος» και περιλαμβάνει συζήτηση για το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα», το έργο «παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας του DATACENTER της ΚΕΔΕ στο GCLOUD της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης και Λειτουργίας Κόμβου Παροχής Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών στους Δήμους της Χώρας», την ένταξη του στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, την συνεργασία της ΚΕΔΕ με τον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας για την διαδικτυακή εφαρμογή τελών ακινήτων, την απόδοση στοιχείων από Φορείς σε Δήμους, καθώς και την πρόταση για διοργάνωση Ημερίδας  – smart cities hachathon.

Το προεδρείο της επιτροπής αποτελείται από τους κυρίους Δημαρχόπουλο Χαράλαμπο (Αντιπρόεδρο και Δήμαρχο Ξάνθης), Τσιάμη Ιωάννη (Πρόεδρο και Δημοτικό Σύμβουλο Ορχομενού), Καφαντάρη Δημήτρη (Α’ Αντιπρόεδρο ΚΕΔΕ, Δήμαρχο Πύλου – Νέστορος) και τον Δήμαρχο Κεφαλλονιάς Αλέξανδρο Παρίση. Επίσης το παρόν δίνει ο κ. Ιωάννης Μουράτογλου, Γενικός Γραμματέας ΚΕΔΕ και Δημοτικός Σύμβουλος Εδέσσης .

Κατά την έναρξη της συζήτησης, το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης, ο οποίος ευχαρίστησε τα μέλη της επιτροπής που βρίσκονται στο νησί μας και προλόγισε την ομιλία που θα έχει αύριο, στον ίδιο χώρο, στις 10:00 το πρωί, για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, στο πλαίσιο του workshop με θέμα «Δράσεις Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μεταρρύθμισης Δημόσιου Τομέα».

Ολοκληρώνοντας, να πούμε ότι παρών στη συνεδρίαση ήταν και ο κ. Σάββας Σαββαόγλου, σύμβουλος της ΠΕΔΙΝ σε θέματα που αφορούν στην υλοποίηση και παρακολούθηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων καθώς και του ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων. Επίσης, παρέμβαση στη συζήτηση, έκανε ο Γραμματέας της ΠΕΔΙΝ κ. Διονύσης Αραβαντινός, σχολιάζοντας δεικτικά ότι η ΚΕΔΕ συνεδριάζει εβρισκόμενη στον… δικό της κόσμο, μιλώντας για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση ξανά και ξανά, σαν να μην υπάρχουν άλλα προβλήματα.  Η απάντηση ήρθε από τους κυρίους Τσιάμη και Καφαντάρη, αφήνοντας αιχμές για έλλειψη ενημέρωσης του κ. Αραβαντινού, αφού η ΚΕΔΕ αποτελείται από 14 θεματικές επιτροπές, μια εκ των οποίων είναι και εκείνη της «Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης» και εκφράζοντας τη λύπη τους για αυτήν την έλλειψη ενημέρωσης.

kede-kefalonia kede-kefalonia-3 kede-kefalonia-4 kede-kefalonia-5 kede-kefalonia-6 kede-kefalonia-7 kede-kefalonia-8 kede-kefalonia-9 kede-kefalonia-10

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer