Είναι η πρώτη φορά που στις συγκεκριμένες εορταστικές εκδηλώσεις συμμετείχε άλλη φιλαρμονική, πέραν των φιλαρμονικών του νησιού.
Στην Κεφαλονιά για την Παναγιά Λουτριώτισσα η Φιλαρμονική Λεχαινών
Εκκλησία
30/08/2014 | 00:01

Λαμπρή και εντυπωσιακή η παρουσία της Φιλαρμονικής Λεχαινών, στην ιερά Λιτανεία που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23/08/2014, στην Σάμη Κεφαλληνίας, για την εορτή της Παναγίας του Λουτρού (Λουτριώτισσας). Η Φιλαρμονική Λεχαινών υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού της Κων/νου Κοτσορώνη, εντυπωσίασε με την δυναμική είσοδο, την εμφάνιση και τα μουσικά κομμάτια που απέδωσε, αποσπώντας το θερμότερο χειροκρότημα όλων των πιστών που είχαν σπεύσει από κάθε μεριά να τιμήσουν με τη παρουσία τους την Παναγία. Πριν τη Λιτανεία είχε προηγηθεί από τη Φιλαρμονική Λεχαινών απόδοση τιμών στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βρεσθένης κ.κ Θεόκλητο και μετά το πέρας της Ιεράς πομπής, ρίγος συγκίνησης σκόρπισε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου πάλι από τη Φιλαρμονική μας.

filarm2

Είναι η πρώτη φορά που στις συγκεκριμένες εορταστικές εκδηλώσεις συμμετείχε άλλη φιλαρμονική, πέραν των φιλαρμονικών του νησιού και αυτό είναι μία προσπάθεια όλων των συμπλεκομένων φορέων διοργάνωσης (Εκκλησίας-Δήμου-Συλλόγου) ώστε να προσελκύονται όλο και περισσότεροι φορείς και πιστοί συμμετέχοντας ενεργά τιμώντας την Εκκλησίας μας, σε παρόμοιες εκδηλώσεις αφού ως γνωστό το νησί σφύζει από ζωή, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Έτσι ήταν ιδιαίτερη η τιμή για τη Φιλαρμονική Λεχαινών να είναι η πρώτη προσκεκλημένη φιλαρμονική που παιάνισε και λάμπρυνε με τη παρουσία της την συγκεκριμένη εορτή.

filarm3

Θερμές ευχαριστίες, στην Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας, τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ Σπυρίδων, τον καταγόμενο εκ Λεχαινών εκκλησιαστικό τελετάρχη και ψυχή για την άρτια οργάνωση και γενική φιλοξενία της Φιλαρμονικής μας για την 2μερη παρουσία της στην Κεφαλονιά, Πανοσ. Αρχιμ. Παϊσιο Παράσχη. Θερμές ευχαριστίες, εκφραζει  το Δ.Σ του Συλλόγου Φιλόμουσων Λεχαινών,  στον ταξιδιωτικο πρακτορα  κ. Νικο Κόλλια και στην εταιρεια IONIAN FERRIES για την ευγενική στήριξη αναλαμβάνοντας τα εισιτήρια μεταφοράς και επιστροφης της αποστολής της Φιλαρμονικής Λεχαινών στη Κεφαλονιά. Τα περισσότερα εύσημα όπως πάντα ανήκουν σαφώς στα μέλη-μουσικούς της Φιλαρμονικής Λεχαινών, για την εξαιρετική απόδοση και  εμφάνιση της Φιλαρμονικής Λεχαινών, που ως ένα σημαντικό πολιτιστικό και αναπτυσσόμενο κύτταρο της ευρύτερης περιοχής μας, εκπροσώπησε επάξια ολόκληρο τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

filarm4

filarm5

 

Πηγή: ilialive.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer