Πάνω από 2000 άτομα παραβρέθηκαν στο θέατρο «Ακροπόλ» στη μεγαλύτερη σύναξη Κεφαλλήνων της Αθήνας. Διοργανωτής η Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Πειραιά.
Στην Αθήνα «χτύπησε δυνατά» η καρδιά της Κεφαλονιάς
Κοινωνία
29/03/2011 | 00:49

Του συνεργάτη μας Γεράσιμου Βανδώρου

Κοσμοσυρροή το βράδυ της Δευτέρας στο Ακροπόλ. Πραγματοποιήθηκε η πολύαναμενόμενη μουσικοχορευτική εκδήλωση της Αδελφότητας Πειραιά μέσα σε μία φανταστική ατμόσφαιρα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών  Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, εκ μέρους της Ν.Δ, η γλυκιά βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη, ο βουλευτής των νησιών μας  Σπύρος Μοσχόπουλος, οι πρώην βουλευτές μας Πέτρος Αλιβιζάτος και Παναγής Μπενετάτος και πολλοί άλλοι.

akropol1

                                                                                                                                                                                                                                            Τον δήμαρχο Κεφαλονιάς  Αλ. Παρίση – τον οποίο ευχαρίστησε ιδιαίτερα ο πρόεδρος της Αδελφότητας Βαγγέλης Σπαθής για την, για μια ακόμη φορά, παραχώρηση του θεάτρου – εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος  Πολιτισμού – Τουρισμού  Βαγγέλης Κεκάτος.

Την εκδήλωση άνοιξε η μεγάλη μικτή χορωδία της αδελφότητας  σε πρώτη εμφάνιση, με γνωστές Κεφαλονίτικες καντάδες. Στα μεσοδιαστήματα, ο αντιπρόεδρος Ηλ. Αλυσανδράτος μας διασκέδαζε με σατυρικά στιχάκια.

Έκπληξη της βραδιάς, Ληξουριώτικη σάτιρα σε μια διασκευή της γνωστής Κεφαλωνίτικης ηθογραφίας «το μουρτόριο του κόντε Ρεστέλου» από τον φανταστικό Μάκη Γαλανό, με τον ίδιο στο ρόλο της Μπεμπέτας! και όπου ο αθεόφοβος ανακάτεψε ακόμα και τον Λασκαράτο!!!

Την σκυτάλη μετά πήραν τα χορευτικά τμήματα . στην αρχή το μεγάλο, όπου ντυμένο με  παραδοσιακές Κερκυραϊκές στολές, χόρεψε τρεις τοπικούς χορούς του όμορφου νησιού.

Στην συνέχεια σειρά είχαν οι  τοπικοί Κεφαλονίτικοι χοροί, πρώτα από το μικρό  και μετά από το μεγάλο.

Αποκορύφωμα οι Καντρίλιες – για πρώτη φορά από την αδελφότητα –  και το Γαϊτανάκι.

Συγχαρητήρια και πάντα τέτοια.

akropol2

akropol3

akropol4

akropol5

akropol6

akropol7

paidakia

akropol9

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer