Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας συμμετέχει στο πρόγραμμα «Πανελλήνια Επιδημιολογική Μελέτη Καταγραφής της Στοματικής Υγείας του πληθυσμού»
Στατιστική αξιολόγηση της στοματικής μας υγέιας
Κοινωνία
12/07/2013 | 10:56

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας συμμετέχει στο πρόγραμμα «Πανελλήνια Επιδημιολογική Μελέτη Καταγραφής της Στοματικής Υγείας του Ελληνικού Πληθυσμού», που υλοποιείται από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία. Στα πλαίσια του προγράμματος εξετάσθηκε η κατάσταση της στοματικής υγείας των κατοίκων επιλεγμένων περιοχών της Ελλάδας, ώστε να προκύπτει αντιπροσωπευτικό δείγμα του ελληνικού πληθυσμού που
να αποτυπώνει αξιόπιστα την στοματική υγεία στο σύνολο της χώρας. Για την ολοκλήρωση του προγράμματος στην περιοχή μας εξετάσθηκαν 300 άτομα που κατοικούσαν σε αστικές περιοχές και άλλα 300 που κατοικούσαν σε αγροτικές περιοχές, διαφόρων ηλικιακών ομάδων, ενημερώθηκαν για την στοματική τους υγεία και καταγράφηκαν οι σχετικές ανάγκες τους για στατιστική αξιολόγηση στα πλαίσια του προγράμματος. Απώτερος στόχος είναι η αξιοποίηση των δεδομένων για την διεκδίκηση και διαμόρφωση κεντρικής πολιτικής στο ζήτημα της στοματικής υγείας και της οδοντιατρικής περίθαλψης του ελληνικού πληθυσμού.
Για το πρόγραμμα στην Κεφαλονιά και για τις μαθητικές ηλικιακές ομάδες εργάσθηκαν οι συνάδελφοι Νικόλαος Τσιμάρας και Ευτυχία Τζαννετάτου, ενώ για τους ενήλικες εργάσθηκαν οι συνάδελφοι Μελέα Πελαγία και Ευτυχία Τζαννετάτου. Τοπικός Συντονιστής του προγράμματος για την Κεφαλονιά ήταν ο συνάδελφος Γεράσιμος Χιόνης, ενώ υπηρεσίες γραμματειακής υποστήριξης παρείχε η κα Βατσάκη Διονυσία.
Το Διοικητικό Συμβούλιο συγχαίρει τον Τοπικό Συντονιστή και όλους όσους εργάσθηκαν για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος και ευχαριστεί τα σχολεία και τις κοινωνικές ομάδες που βοήθησαν με τη συμμετοχή τους.
Για το Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας
Ο Πρόεδρος, ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΟΜΠΟΘΕΚΡΑΣ-ΚΟΤΣΟΡΟΣ
Ο Γραμματέας, ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΓΑΡΜΠΗΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer