Τα Εισόδια της Θεοτόκου σήμερα, χρόνια πολλά στη Δέσποινα, Βιργινία, Μάριο, Μαρία και Παναγιώτη
Στήλη Άλατος…
Πολιτική
21/11/2014 | 11:35

-Καλημέρα φίλοι αναγνώστες.

-Τα Εισόδια της Θεοτόκου σήμερα, χρόνια πολλά στη Δέσποινα, Βιργινία, Μάριο, Μαρία και Παναγιώτη.

-Ιδιαίτερες ευχές στον συμπατριώτη μας γραμματέα Νέας Γενιάς Παναγιώτη Κανελλόπουλο.

kanellopulos

-Αναβιώνει το έθιμο με τα «μπουρμπουρέλια» στην Κεφαλονιά.

-Τα «μπουρμπουρέλια» είναι μείγμα διάφορων δημητριακών, όπως σιτάρι, καλαμπόκι, φασόλια, φακές, ρεβίθια, κουκιά και μπιζέλια, τα οποία μαγειρεύονται παραδοσιακά σήμερα από τις νοικοκυρές.

mpoyrmpoyrelia

-Το έθιμο αυτό σχετίζεται με το γεγονός ότι η γιορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου βρίσκεται ακριβώς στο μέσο της εποχής της σποράς και γι’ αυτό η Παναγία των Εισοδίων λέγεται και η Παναγία η Μεσοσπορίτισσα.

-Σήμερα γιορτάζει στα Μπαρμπατάτα στη Λακήθρα η Παναγία η «Μπουρμπουρελού».

-«Μπουρμπουρέλια» με εθιμικές εκδηλώσεις ετοιμάζουν σήμερα ο Κεφαλλονίτικος Σύλλογος Κηφισίας και Βορείων Προαστίων υπό τον δραστήριο πρόεδρο Διονύση Κεκάτο.

-Αύριο το βράδυ ετοιμάζει τα παραδοσιακά «μπουρμπουρέλια» και η Αδελφότητα Πειραιά.

-Στα πολιτικά μας τώρα…

-Πληροφορίες μας αναφέρουν πως η συζήτηση για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας έχει ανοίξει, άτυπα προς το παρόν. Σωτήρης Κουρής και Βαγγέλης Κεκάτος είναι τα ονόματα που “παίζουν” για την επόμενη Βουλή με τους ίδιους να το επιβεβαιώνουν με τις κινήσεις τους.

-Ο Σωτήρης Κουρής μετά την ήττα του συνδυασμού της Περιφέρειας δεν χάνει ευκαιρία για δημόσιες παρεμβάσεις ενώ η “επιστροφή στα αμπέλια” του λειτουργεί -κατά τον ίδιο- ενισχυτικά στο προφίλ του ως υποψηφίου.

kourhs

-Ο Βαγγέλης Κεκάτος “πλασάρει” από την πλευρά του την ενεργό παρουσία του στα κοινά, προβάλλοντας το έργο του ως αντιδημάρχου ως ένα από τα “ατού” της υποψηφιότητάς του.

kekatos

-Πέραν των δύο ονομάτων που συζητούνται, ερωτηματικό είναι η παρουσία τόσο του Παύλου Παπαδάτου όσο και της Σοφίας Λουκέρη. Ο μεν πρώτος δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του (αν και είναι από τα πρόσωπα με δυνατές ελπίδες συμμετοχής), η δε Σοφία Λουκέρη φαίνεται προς το παρόν να “κόβεται” από τις λίστες της Λεωφόρου Συγγρού.

-Με ενδιαφέρον αναμένουμε την βράβευση του Αλέξανδρου Παρίση απο το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων την ερχόμενη Δευτέρα. Στο πλαίσιο της ορκωμοσίας των αποφοίτων του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας,  η διοίκηση του Ιδρύματος θα τιμήσει τον Δήμαρχο για την συμβολή του στην διατήρηση του τμήματος στη Κεφαλονιά.

parishs_maravegias

-Σε Γενική Συνέλευση πηγαίνουν οι Απανταχού Σαμικοί στην Αθήνα. Μαθαίνω ασκούνται έντονες πιέσεις στον συμπατριώτη μας δημοσιογράφο Άγγελο Αρτελάρη να ξανασχοληθεί με τα κοινά του Συλλόγου.

artelarhs

-Μεγάλη επιτυχία είχε στη Θεσσαλονίκη το περίπτερο του Katsouris Travel στη «Philoxenia 2014». Νεότερα προσεχώς.

philoxenia2

-Αυτά για σήμερα, καλό Σαββατοκύριακο, ραντεβού τη Δευτέρα το πρωί.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer